Ook dit jaar introduceert ON1 een update van diens On1 Photo Raw. Wat zijn de nieuwe functies van ON1 Photo RAW 2023 en is het de update waard?

Volgens ON1 is ON1 Photo RAW de ‘belangrijkste update in de geschiedenis van ON1 Photo RAW’. Dat is natuurlijk een grote claim, maar de beloftes zijn dan ook niet te versmaden, met kunstmatige intelligentie-functies als Super Select AI, Tack Sharp AI, Adaptive Presets, Mask AI en nog veel meer. Hiermee zul je heel wat tijd kunnen besparen tijdens het nabewerken en meer aandacht kunnen leggen op de creatieve processen.

AI functies

Opvallend is het aantal automatische bewerkingsfuncties in ON1 Photo Raw 2023.

  • Zo kun je met Super Select AI op delen van een afbeelding en vervolgens de gewenste aanpassing kiezen. Maak de lucht donkerder of helder de kleuren op van herfstbladeren in je landschapsfoto.
  • Mask AI zal automatisch mensen, dieren, lucht, bergen, flora, water, grond en meer herkennen. Vervolgens kun je ze uit een lijst selecteren en verwerken tot laag om filters en aanpassingen toe te voegen.
  • AI-aangedreven Adaptive Presets richt zich op algemene onderwerpen, zoals mensen, water, luchten en gebouwen. Met deze functie voer je algemene bewerkingstaken uit, zoals het donkerder maken van de lucht en het lichter maken van het onderwerp. Je kunt deze presets naar wens aanpassen.
  • Dankzij de Tack Sharp AI heb je met ON1 Photo RAW 2023 een alles-in-eenfunctie voor verscherpings- en vervagingstool ingebouwd in NoNoise AI. Zo kun je tegelijk de ruis verwijderen en de foto verscherpen. De nieuwe feature van Tack Shark AI is de herkenning van bewegingsonscherpte en het compenseren van iets gemiste scherpstelling.
  • ON1 Photo RAW 2023 bevat nu (in navolging op programma’s als Adobe Photoshop) nu ook een contentbewuste bijsnijdfunctie. Zo kan een omgeving worden aangevuld, wanneer je een foto rechtzet.
  • Sky Swap AI zorgt voor herkenning van de lucht, zodat je die makkelijk kunt vervangen.

Zoeken maar

Belangrijk voor de workflow is de toevoeging van Keyword AI. Hiermee kun je met behulp van trefwoorden je fotoverzameling organiseren en ordenen. Met Keyword AI worden automatisch trefwoorden voorgesteld, aan de hand van een analyse van je foto en je fotobibliotheek. Daarnaast worden tal van nieuwe camera’s en lenzen ondersteund.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

ON1 Photo RAW 2023 is nu beschikbaar. Heb je een ON1 Photo RAW- of ON1 Everything-abonnement, dan kun je de nieuwe versie gratis downloaden. Ben je ON1 Plus Pro-lid, kun je de software gratis upgraden. Voor nieuwe klanten kunt u ON1 Photo RAW 2023 aanschaffen als eenmalige aanschaf of als onderdeel van een abonnement. De eeuwigdurende licentie is 129,06 euro voor nieuwe gebruikers en 103,25 euro voor een upgrade van andere ON1-producten. Abonnementen beginnen bij 7,73 euro per maand of 77,43 euro per jaar. Van alle software is een trialversie voor 14 dagen beschikbaar.

Ga voor meer informatie over ON1 Photo RAW 2023 naar ON1.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in