Queen Elizabeth

Na het trieste overlijden van koningin Elizabeth is er gelukkig veel tijd genomen voor het ophalen van herinneringen en vloeien de anekdotes rijkelijk. Een daarvan is erg grappig en draait allemaal om fotografie!

Dit interview is overigens van een paar maanden geleden, tijdens de viering van haar 70-jarige jubileum. Voormalig beveiligingsbeambte Richard Griffin vertelt hier in een interview over het moment dat hij en de koningin een wandelingetje maakten voor een picknick, in de buurt van haar Schotse kasteel. Tijdens deze wandeling troffen ze twee Amerikaanse toeristen, die in Schotland aan het wandelen waren.

Ze kwamen in aanraking met het Amerikaanse tweetal en maakten een kort praatje. “Het was duidelijk vanaf het moment dat we stopten, dat ze de koningin niet herkend hadden, wat prima is,” aldus Griffin. Na een kort praatje over hun vakantie en avonturen, vroeg de Amerikaanse man waar de koningin woonde. Koningin Elizabeth vertelde de toerist dat ze in London woonde, maar dat ze een ‘vakantiehuisje’ had, net voorbij de heuvels in Aberdeenshire. Daarbij verwees ze naar Balmoral Castle, waar de Britse koningin onlangs overleed.

De toerist vroeg vervolgens hoe vaak de koningin deze regio had bezocht, waarop ze reageerde met ‘Ik kom hier al sinds ik een klein meisje was, dus meer dan 80 jaar.” “Nou, als u al zo lang naar deze plek komt, moet u de koningin wel eens ontmoet hebben,” reageerde de Amerikaan. Ad rem als de koningin was, antwoordde zij: “Nou, dat heb ik niet. Maar Dick hier ontmoet haar regelmatig,” waarbij ze wees naar haar persoonlijke bodyguard.

De Amerikaan richtte zijn aandacht op de beveiliger en vroeg haar wat hij van de koningin vind. Richard reageerde met “Ze kan wat knorrig zijn zo nu en dan, maar ze heeft een fijn gevoel voor humor.” Daarop sloeg de Amerikaan zijn arm om de bodyguard heen en vroeg de koningin om een foto te maken van hemzelf met de bodyguard. Dichter bij de koningin dan dat zou hij niet snel komen! De bodyguard zelf maakte vervolgens een foto van de toerist met de koningin.

Bij het weglopen deelde de koningin aan Richard mee: “Ik zou graag een vlieg op de muur zijn als jij die foto’s aan zijn vrienden in Amerika laat zien. Hopelijk vertelt iemand hem wie ik ben.” Voor ons een wijze les: weet wie je kunt verwachten – en ben daarop bedacht!

De Britse koningin hield nooit interviews, waardoor verhalen uit haar omgeving laten zien hoe ze echt was. Anekdotes als dit laten ook de vrolijke en ietwat ondeugende kant zien van de Britse koningin. Benieuwd naar het volledige gesprek? Dat kun je hieronder bekijken:

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in