Heeft Nikon een nieuwe strategie om nieuwtjes te delen? Of is er een fout gemaakt op het socialmedia-profiel van Nikon China? Daar zagen we namelijk een 67-megapixel foto voorbijkomen!

In een bericht ter promotie van de Creative Camp Live-klasse van Nikon China, deelde Nikon China op Weibo vier foto’s. Die zijn waarschijnlijk alle vier gemaakt met een Nikon Z-camera. Een daarvan trok de aandacht van oplettende lezers. Die foto had namelijk een resolutie van 6670 x 10000 pixels: 67 megapixels! En dat terwijl de Z7 II en de Z9 niet hoger komen dan 45,7 megapixel. Hoe kan dat?

Nikon Z8 systeemcamera

De afbeelding in kwestie, die wat doppen en een fidget-speeltje van More Than A Knuckle (MTAK) laat zien, is nog nooit eerder gepubliceerd, het is dus onwaarschijnlijk dat het hier gaat om een stockfoto. Geruchten doken dan al snel op dat deze foto gemaakt zou zijn met een niet eerder uitgebracht ‘Nikon Z8’ camerasysteem. En dat is natuurlijk wel spannend. De sensor zou daarmee de hoogste resolutie ooit hebben met een spiegelloze sensor, met als huidige koploper de Sony A7R IV met 61 megapixel. Dus welke camera deze afbeelding ook heeft vastgelegd, hij zal de a7R IV van de troon stoten.

Bekijk hieronder de volledige afbeelding:

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in