Samyang komt met zijn tweede generatie 85mm primelens voor de Sony e-vatting. Wat is er veranderd?

Samyang brengt het objectief overigens niet onder diens eigen naam uit, maar onder de subnaam Rokinon. Technisch gezien lijkt er niet veel veranderd voor de 85mm f1.4 primelens: de elf lenzen zitten in acht groepen verwerkt, met vier high-reflective lenzen en een low-dispersion lens. Het objectief heeft een 72mm filterdraad, een minimale scherpstelafstand van 85 centimeter en de behuizing is stof- en spatwaterdicht afgewerkt.

Het verschil

Het verschil met zijn voorganger zit hem in de details. Zo gebruikt dit objectief een STM motor om scherp te stellen, in plaats van een ultrasone motor. Ook is de AF lock-schakelaar programmeerbaar, zodat je er andere functies aan kunt toewijzen. De diafragmaring is verwisseld voor een grotere scherpstelring, wat van pas komt bij het handmatig scherpstellen.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Samyang 85mm f1.4 heeft een maximale diameter van 83,4mm en is 99,5mm lang. Met zijn gewicht van 509 gram is het een van de lichtste en meest compacte 85mm primelenzen die je kunt kopen. De Rokinon 85mm f/1.4 AF II is vooruit te bestellen voor 799 dollar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in