Nikon zoekt de 2022 Environmental Photographer of the Year! Ben jij die inspirerende natuurfotograaf? Lees dan snel verder.

Nikon is een partnerschap aangegaan met liefdadigheidsinstelling voor milieu- en waterbeheer CIWEM en gratis streamingplatform WaterBear om de ultieme natuurliefhebber te vinden. Dit is de vijftiende keer dat de wedstrijd wordt georganiseerd, waarmee de drie partijen de aandacht vestigen op de meest inspirerende milieufoto’s uit de hele wereld. Daarnaast is het een imposant medium om mensen bewust te maken van milieukwesties die de planeet in gevaar brengen.

Categorieën

De wedstrijd van dit jaar omvat vier prijscategorieën. Binnen iedere categorie is er een geldprijs te winnen van 1000 euro. Het gaat om de categorieën:

  • De ‘Vision of the Future’-award voor interpretaties die inspiratie geven of aanzetten tot nadenken over onze wereld in de toekomst, verteld door de lens van de fotograaf
  • De ‘Recovering Nature’-award voor beelden die het herstellend vermogen van de natuur laten zien en voor voorbeelden van innovatieve oplossingen en behoudsinitiatieven om de natuur te beschermen
  • De ‘Keeping 1.5 Alive’-award voor actiegerichte fotografie die de dringende noodzaak benadrukt om de opwarming van de aarde tegen te gaan
  • De ‘Adapting for Tomorrow’-award voor beelden die laten zien hoe gemeenschappen en de natuur een manier vinden om te leven met de gevolgen van ons veranderende milieu

Prijzen

De winnaar van de Environmental Photographer of the Year ontvangt een geldprijs van €5.000, een interview in CIWEM’s Environment Magazine, een profiel op de website van WaterBear en een artikel op de website van Nikon Europe.

Nikon’s Young Environmental Photographer of the Year-award laat de beste milieufotografie zien door de lens van jonge fotografen van 21 jaar en jonger. De winnaar ontvangt een systeemcamera uit de Z-serie en twee NIKKOR Z-objectieven naar keuze.

Gratis fotowedstrijd

De Environmental Photographer of the Year wedstrijd loopt tot 31 augustus 2022 en is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Zowel professionele fotografen als amateurfotografen van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun meest inspirerende, emotionele en fascinerende milieubeelden in te zenden. De winnaars worden op 24 november bekendgemaakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in