Canon komt binnenkort met twee lenzen voor het RF-systeem: de RF 24 mm F1.8 Macro IS STM en de RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM. Beide groothoekobjectieven beschikken over beeldstabilisatie en een RF-vatting.

Canon RF 24mm F1.8 Macro IS STM

De eerste groothoeklens is de Canon RF 24 mm F1.8 Macro IS STM. Deze groothoeklens is opgebouwd uit elf elementen in negen groepen. Het objectief is voorzien van Canons Super Spectra Coating (SSC), heeft een 52 mm filterdraad en komt met een minimale scherpstelafstand van slechts 14 cm. De vergrotingsfactor is 0,5x. Dankzij de negen lamellen krijg je een fraaie bokeh. Houd rekening dat wanneer je dit objectief op een full-frame camera gebruikt, zoals de R7 en de R10, de brandpuntsafstand wordt verlengd naar 38mm. De beeldstabilisatie is goed voor tot 5,5 stops compensatie (6,5 stops in combinatie met de in-body beeldstabilisatie van de EOS R3/R5).

Canon RF 15–30mm F4.5–6.3 IS STM

Het tweede model is een ultragroothoek zoomlens, de Canon RF 15–30 mm F4.5–6.3 IS STM. Deze is opgebouwd uit dertien elementen in elf groepen, waaronder twee ultra-lage dispersie-elementen en een asferisch element. Ook dit objectief is voorzien van Canons Super Spectra Coating (SSC) en heeft een 67 mm filterdraad aan de voorkant. De minimale scherpstelafstand is 28cm over het hele zoombereik met AF, maar 13 cm wanneer je handmatig scherpstelt. De beeldstabilisatie van de lens is goed voor maximaal vijf stops beeldstabilisatie, maar dat springt naar zeven stops in combinatie met de in-body beeldstabilisatie van de EOS R3/R5.

Prijs en verkrijgbaarheid

Beide objectieven zijn eind augustus verkrijgbaar. De Canon RF 24 mm F1.8 Macro IS STM heeft een verkoopadviesprijs van 769 euro. De Canon RF 15–30 mm F4,5–6,3 IS STM gaat 719 euro kosten.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in