Nikon Z9

De Nikon Z9 is klaar voor versie 2.1! Deze update brengt een paar interessante upgrades met zich mee.

Toegegeven: de update naar firmware 2.0-update van afgelopen april was een stuk imposanter, maar toch is het de moeite waard om ook deze update te installeren op je spiegelloze camera. Firmware versie 2.1 brengt namelijk de nodige verbeteringen met zich mee, met name in de autofocus (AF)-afdeling, maar vooral om een ​​probleem op te lossen waar sommigen tegen aanliepen bij het fotograferen van sportevenementen.

Rustiger bord

De eerste nieuwe functie is een High-Frequency Flicker Reduction-modus. Deze is heel specifiek voor de sportfotografen onder ons. Want hoewel de automatische anti-flikkering van de Nikon Z9 rekening houdt met de 50 of 60 Hz flikkering van verlichting, leveren digitale schermen tijdens sportwedstrijden soms nog problemen op. Met deze nieuwe functie kun je de opname aanpassen naar stappen van slechts 1/96e EV, zodat LED-displayborden scherp in beeld komen.

Scherp in beeld

Een wat universelere functie is de verbetering van de Autofocus. Hiermee heeft Nikon de gezichts- en oogdetectie ‘kleveriger’ gemaakt in de AF-C-modi, waardoor onderwerpen beter gevolgd worden. Dat was soms een probleem, zeker wanneer je een kleiner focusdeel in je compositie had. Als extra bonus werkt de VR beter wanneer je onderwerpen volgt en je de camera omhoog of omlaag houdt.

Je kunt firmwareversie 2.1 voor de Nikon Z9 downloaden op de Nikon downloadpagina. Daar vind je bovendien een compleet overzicht met alle wijzigingen en toevoegingen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in