We kennen allemaal de 'plastic fantastic' 50mm primelenzen voor Canon en Nikon, maar het kan altijd beter. Voor iets meer geld haal je deze 50mm f/0.95 in huis!

Meike biedt met haar assortiment indrukwekkende producten voor heel scherpe prijzen. Zo introduceerden ze onlangs een nieuw objectief voor APS-C systeemcamera’s: de 50mm f/0.95 lens, die omgerekend naar full-frame een bereik biedt van ongeveer 80 mm. De Meike 50mm f/0.95 weegt 420 gram.

Voorbeeldfoto’s van dit objectief vind je hieronder:

Specificaties

De lens is opgebouwd uit zeven elementen in vijf groepen, een diafragma met 13 lamellen en heeft een diafragmabereik van f/0.95 tot f/16. De minimale scherpstelafstand is 45 cm, je kunt filters met een filterdraad van 62 mm gebruiken. Het objectief is beschikbaar voor Canon EF-M, Fujifilm X, Micro Four Thirts, Nikon Z en Sony E-mount.

Je bestelt de Meike 50 mm F0.95-lens voor 239 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in