Foto: Grupo Ewé

Van 8 september t/m 23 oktober 2022 vindt in Breda de tiende editie plaats van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival, de grootste fototentoonstelling in de Benelux. Het thema is Theatre of Dreams.

Breda staat zeven weken lang in het thema van fotografie. Op verschillende locaties, zowel binnen als buiten, kun je nieuw werk zien van zo’n 50 internationale fotografen, zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Het festival combineert interdisciplinaire installaties en videowerken tot vintage prints en documentaire fotografie.

Internationaal festival

Theatre of Dreams gaat over hoop en verandering en presenteert voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. Vanuit dat thema zien we fotocollages van Moara Tupinambá (Brazilië). Zij wil een beeld van inheemse vrouwen presenteren als alternatief voor de wijze waarop zij gedurende de geschiedenis door buitenstaanders zijn afgebeeld. Fotograaf en filmmaker Nida Mehboob (Pakistan) biedt met haar film How I like it een zeldzaam inkijkje in de geheime intieme ervaringen van Pakistaanse vrouwen. Felipe Romero Beltrán uit Colombia richt zich op jonge Marokkaanse migranten in Spanje en hoe hun leven wordt beheerst door het bureaucratische systeem van de immigratiewet. Rajyashri Goody uit India, momenteel artist-in-residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, onderzoekt in haar werk alledaagse machtsstructuren en weerstand hiertegen binnen de Dalit-gemeenschap in India. In De Grote Kerk maakt gastcurator en Magnumfotograaf Newsha Tavakolian de persoonlijke tentoonstelling Space to Breathe waarin zij eigen werk combineert met werk van verschillende makers uit de gehele wereld die haar geïnspireerd of geraakt hebben.

Jubileumeditie

Om de jubileumeditie van het festival te vieren heeft BredaPhoto enkele oud-deelnemers gevraagd nieuw werk te tonen, maar er is ook genoeg ruimte voor jong talent. Daarvoor werkt BredaPhoto samen met negen verschillende Europese kunstacademies en hun eigen talentontwikkelingsprogramma.

Genieten in Breda

Breda is al twintig jaar de thuisbasis van BredaPhoto. Deze editie vormt het historische stadscentrum met locaties als de Grote Kerk, Chassé Park en de StadsGalerij een hotspot voor het festival. Een tweede festivalkern is het industriële en creatieve Belcrum gebied. Naast een scala aan lens-based werk kun je op BredaPhoto ook genieten van rondleidingen, interactieve workshops, fietstours en artist talks.

Meer informatie vind je op de BredaPhoto website. Of volg ze op Instagram!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in