Sony objectieven aps-c

Sony komt met drie groothoeklenzen: de powerzoom G-lens E PZ 10-20 mm F4 G, G-lens E 15 mm F1.4 G en ultragroothoek prime E 11 mm F1.8.

Deze drie objectieven zetten nieuwe standaarden neer op heel verschillende gebieden. Laten we de objectieven eens stuk voor stuk bekijken. Zo beschikken alle drie de objectieven over een intern zoommechanisme en twee zoommotoren, die snel en stil hun werk doen. Dat is niet alleen prettig voor fotografen, maar vooral voor filmers. Bovendien wordt hierdoor focus breathing geminimaliseerd.

Sony E 15 mm F1.4G

De Sony E 15 mm F1.4 G is een full-frame primelens met een groot diafragma. Deze compacte en lichtgewicht prime-lens levert dynamische beelden, nauwkeurige AF en controle en is zeer geschikt voor zowel foto’s als video. Primelenzen bieden per definitie al weinig vervormingen, maar dankzij Extra-low Dispersion glaselementen worden chromatische aberraties verder onderdrukt. De minimale scherpstelafstand is 0,17 meter, met een maximale vergroting van 0,15x. De Sony E mm F1.4 G weegt 219 gram en is 69,5mm lang, met een diameter van 66,6 mm. Door het intern focusmechanisme zal de lengte niet veranderen tijdens het scherpstellen. De behuizing is bovendien stof- en weerbestendig afgedicht. Door de stille AF en trackingmogelijkheden is het objectief geschikt om mee te filmen. Filmers zullen profiteren van de compatibiliteit met Breathing Compensation, die focus breathing op bepaalde α-serie body’s tot een minimum beperkt.

De Sony E 15 mm f/1.4G is vanaf juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 850 euro.

Sony E 11 mm F1.8

Het E 11 mm F1.8 APC-C prime-objectief is een mooi formaat groothoek, met een aangenaam diafragma en een snelle AF. Het objectief is gericht op vloggers en filmers. De twee lineaire motoren zorgen voor een snelle en vooral stille AF. Hiermee wordt ook focus breathing geminimaliseerd. Door de groothoek van 11 mm kun je als vlogger veel van je omgeving vastleggen. Het is compact en lichtgewicht, met een gewicht van 181 gram, een lengte van 57,5 mm en een 66 mm diameter. Het scherpstellen gebeurt ook hier volledig intern. De minimale scherpstelafstand van deze 11 mm primelens is 0,12 meter, waarbij het een vergroting biedt van 0,2x. Vanuit het camera-menu kun je de functie van de focus hold-knop aanpassen. Dit objectief bied de mogelijkheid om met filters te werken en is afgedicht tegen stof en vocht.

Sony E PZ 10-20mm F4 G

De Sony E PZ 10-20mm F4 G APS-C is 20% lichter dan zijn voorganger (SEL1018) en is daarmee de kleinste en lichtste lens in zijn klasse. Dit objectief heeft een gewicht van slechts 178 gram. Het objectief biedt de mogelijkheid om filters te plaatsen met een diameter van 62 mm. Het maakt gebruik van interne zoom- en focusmechanismen en verandert niet in lengte bij zoomen of scherpstellen. Ook de Sony E PZ 10-20 mm is stof- en vochtbestendig. Dit objectief heeft een scherpstelring, zoomring en zoomhendel voor de powerzoom, waarmee je vloeiende en stabiele beelden kunt schieten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in