Sony a6400

De chiptekorten hebben een grote impact gehad op de productie van diverse apparaten, van auto's tot stofzuigers, van computers tot camera's. Afgelopen december meldde Sony Japan dat ze de productie van de a6400 APS-C spiegelloze camera tijdelijk staakten. Nu de chipleveringen weer een beetje op peil komen, hervat Sony de productie van de a6400!

Sony accepteert vanaf eind mei 2022 dan ook weer nieuwe bestellingen van zijn distributeurs en consumenten vanuit de Sony Store. Hoewel er bestellingen worden geaccepteerd, is nog niet bekend hoe lang het zal lang duren voordat de camera’s klaar zijn voor verscheping en vanaf welk moment de Sony a6400 systeemcamera’s weer in de schappen zullen liggen. Het is wel goed nieuws dat de markt zich weer aan het herstellen is, en dat Sony de productie van dit populaire model weer heeft opgepakt.

Ramp op ramp

Voor de productie van de Sony a6400 gaat het gerucht dat er meer aan de hand is dan enkel de pandemie. Er wordt namelijk ook gesproken over de gevolgen van een brand bij AKM Semiconductor, een fabrikant van audiochips in Nobeoka, Miyazaki Prefecture, Japan. Zij zouden belangrijke onderdelen leveren voor camerafabrikanten, waaronder Sony.

Felle brand

De brand bij AKM Semiconductor audiochipcomponenten begon op 20 oktober 2020 en duurde drie dagen, waarbij er vrijwel niets van de fabriek overeind bleef. Een van de belangrijkste componenten die ze voor de meeste Japanse cameramakers produceerden, waren analoog-naar-digitaal-omzetters (ADC’s). Als positief nieuws zouden alle 400 werknemers ongedeerd zijn geëvacueerd, maar de herbouw en reparaties heeft maanden gekost, waarna de productie weer op gang kon komen.

Wat de reden ook was om de productie te staken, de problemen lijken opgelost en Sony heeft genoeg vertrouwen om de productie van de a6400 opnieuw te starten. Sony staakte destijds ook de productie van alle camera’s uit de a7 II-serie, maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie daarvan wordt opgepakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in