bek van een haai
Screenshot van het filmpje van Zimy Da Kid

Bekijk hier de intrigerende beelden die zijn gefilmd in de bek van een haai nadat de actioncam door een haai gegrepen was.

Benieuwd hoe het eruitziet als je door een haai wordt opgegeten? Op het YouTube-kanaal van PetaPixel kun je een video van Nico Zimm bekijken, die is vastgelegd in de bek van een haai. Gelukkig was het niet de in Zwitserland woonachtige beeldmaker die de camera in de haaienbek hanteerde. Zijn draaiende actioncam werd tijdens een onderwatervideoshoot door het wilde dier gegrepen, waardoor de 360gradencamera verder filmde tussen diens scherpe tanden.

Zimm gebruikt de naam Zimy Da Kid op zijn socialemediakanalen. De filmmaker annex natuurbeschermer was bezig met een documentaire toen een van de haaien in de buurt besloot om zijn camera als hapje te gebruiken. Het op YouTube geposte filmpje duurt slechts 27 seconden, maar toont een indrukwekkende kijkje in de bek van de haai.

Gefilmd in de bek van een haai

De camera verdwijnt namelijk best diep in de haaienbek. Vandaaruit zie je ook dat het beest meerdere keren kauwt op het cameraatje. Ook het gesloten keelgat, de kieuwen en de vlijmscherpe tanden van de haai zijn goed in het videootje te zien. Na enkele malen kauwen komt het beest erachter dat de camera niet eetbaar is en spuugt hij hem uit.

Op PetaPixel is te lezen dat de beelden zijn gemaakt met een Insta360 ONE X2 actioncam. Dit waterdichte cameraatje kost zo’n 480 euro en is in staat 360gradenbeelden met een maximale resolutie van 5,7K te maken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in