handgreep met afstandsbedieningsfunctie

De MC-N10 is een handgreep met afstandsbediening die vooral de mogelijkheden van professionele filmers uitbreidt.

Naast het nieuws over updates voor zijn drie beste systeemcamera’s en een hogecapaciteitgeheugenkaart liet Nikon gisteren ook weten dat het werkt een opvallende accessoire. Het gaat in deze om een handgreep met afstandsbediening, MC-N10. Nikon ontwikkelt de grip voor zijn systeemcamera’s met Z-vatting.

Zo’n grip met afstandsbediening is vooral handig voor videografen, die hun mogelijkheden om te filmen uitgebreid zien. De handgreep kan namelijk makkeijk aan een cage, arm of rig worden geschroefd. Maar je kan ook fotograferen met de MC-N10.

De MC-N10 sluit je met een kabel aan op de usb-c-poort van een Nikon systeemcamera. De grip heeft meerdere bedieningselementen waarmee je de camera op afstand kan instellen en activeren. Zo is er aan de voorzijde een aan-uitknop, een afdrukknop en een button voor video-opname. Ook vind je hier een instelschijf en knoppen voor de ISO en de belichtingscompensatie.

Aan de achterkant van de MC-N10 heb je de beschikking over een tweede instelwiel, een display-knop en knoppen om beelden te bekijken of erop in te zoomen. Toegang tot twee Fn-buttons heb je aan de zijkant van de grip. De ergonomie van alle bedieningselementen komt grotendeels overeen met die van de grip van de camera’s zelf, zodat je direct ermee uit de voeten kan.

Nikon heeft nog geen prijs of releasedatum bekend gemaakt voor de handgreep met afstandsbediening, dat doet het op een later tijdstip.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in