Vincent Munier sneeuwpanter

In Velvet Queen volg je de avonturen van Vincent Munier in zijn Tibetaanse zoektocht naar de schuwe sneeuwpanter.

In The Velvet Queen volg je de avonturen van wildlifefotograaf Vincent Munier en schijver Sylvain Tesson in hun wekenlange zoektocht naar de uiterst schuwe sneeuwpanter in Tibet. De documentaire gaat op 23 maart in première op DOCVILLE en is vanaf 30 maart te zien in andere zalen.

Munier bezocht Tibet sinds 2011 al meerdere malen. Hij bracht steeds waardevolle beelden mee van het land. Als liefhebber van wilde open vlaktes en extreme reizen, verkoos hij fotografie als een middel om zijn dromen, emoties en ontmoetingen over te brengen. Vandaag de dag worden zijn foto’s over de hele wereld tentoongesteld. De wildlifefotograaf heeft bovendien al ruim tien boeken op zijn naam staan, waaronder Arctique (2015) en Tibet, Minéral Animal (2018).

Sylvain Tesson is opgeleid als geograaf en werkt als (reis)journalist. Hij verdeelt zijn tijd tussen langeafstandsexpedities, schrijven en het regisseren van avontuurdocumentaires. Zijn boek Dans les Forêts de Sibérie (Gallimard) won de Médicis non-fictieprijs in 2011 en werd verfilmd. In 2019 publiceerde hij al een boek over de sneeuwpanter, La Panthère des Neiges.

Vincent Munier op jacht naar de sneeuwpanter

In The Velvet Queen volg je de fotograaf en de schrijver op hun nieuwste missie. Die voert naar het Tibetaanse plateau met zijn ontoegankelijke en uitgestrekte valleien. Daar leeft in de ongerepte fauna een van de laatste heiligdommen van de wilde wereld, de sneeuwpanter. De twee verkennen deze valleien gedurende enkele weken op zoek naar unieke diersoorten. Hun belangrijkste doel is het spotten van de sneeuwpanter, een van de zeldzaamste en moeilijkst te benaderen grote katten.

The Velvet Queen is geregisseerd door Marie Amiguet en Vincent Munier zelf, en duurt 92 minuten. Check op Cinenews in welke zalen je de documentaire kunt bekijken. Je kan de documentaire vanaf 30 maart ook online huren, en wel op Dalton, Mylum en Picl.

Vincent Munier sneeuwpanter
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in