View from my window
Moskou © Dina Zardaryan

View from my window toont een selectie uit de verzameling uitzichten en getuigenissen van mensen in lockdown over de hele wereld.

De Facebookgroep View from my window werd in maart 2020 opgestart door Barbara Duriau en groeide uit een community van drie miljoen leden. De groep verzamelt de uitzichten en getuigenissen, zowel intiem als collectief, van mensen in lockdown over de hele wereld. Deze tentoonstelling toont een selectie van meer dan 400 foto’s uit de honderdduizenden beelden van deze Belgische succes story met wereldwijde uitstraling. Van New York tot Moskou en van Brussel tot Sao Paulo … Elke dag maken de leden van deze community een foto en delen ze hun zicht.

De foto’s vertalen de menselijke ervaring en bieden een gevoelige en poëtische duik in de intimiteit van allen die deze zo bijzondere gebeurtenis hebben meegemaakt. De tentoonstelling bestaat naast de beelden uit audiovisuele installaties, webcams en timelapses, die het bezoek een speelse toets geven. Bovendien gaat elke foto van View from my window vergezeld van een eenvoudige notitie of een krachtig levensverhaal.

Tot en met 29 mei 2023
Atomium
Atomiumplein 1
1020 Brussel
www.atomium.be 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in