Cine lido © Bert Danckaert

Expositie van een uitgebreid fotografieproject die een genuanceerd beeld van het complexe land Cuba geeft.

In 2019 vierde Cuba de zestigste verjaardag van de revolutie. In 1959 verjaagden Fidel Castro en Ché Guevarra dictator Batista en ging het land een utopische toekomst tegemoet. Maar het Sovjetcommunisme en het Amerikaanse embargo dwongen Cuba tot overleven omdat het land principieel bleef vasthouden aan de socialistische waarden van de revolutie.

Tegen deze achtergrond werd een uitgebreid fotografieproject opgezet met vier Cubaanse en vier Europese deelnemers. Met de actuele realiteit van het eiland als uitgangspunt ontwikkelden ze elk een project, die samen een genuanceerd beeld van het complexe land geven. De acht projecten plaatsen de fotografische interpretaties van de lokale kunstenaars tegenover die van de Europeanen. Het project vertrekt van ‘erfgoed’ in de meest brede zin van het woord en richt de blik op het verleden, heden én toekomst van Cuba.

Tot en met 17 april
Cultuurcentrum Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
www.cultuurcentrummechelen.be

Advertentie

CaptainAmerica © Charlotte Lybeer
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in