Sony wordt de exclusieve leverancier van beeldproducten voor het Canadese persbureau The Canadian Press. De elektronicagigant sloot een deal met de nieuwsmaker waarbij het alle fotojournalisten en videografen van het bedrijf zal voorzien van “een verscheidenheid aan Sony-camera’s en -lenzen, waaronder de Sony Alpha 1 en Alpha 9 II” .

The Canadian Press is de grootste nieuwsorganisatie van het land en heeft meer dan 180 journalisten in dienst. Die maken in realtime en twee talen nieuws en publiceren dat in print, online en op radio en tv. De journalistieke beeldmakers gaan met de Sony-apparatuur nieuws-, politieke en lifestylecontent produceren op zowel lokaal als wereldwijd niveau.

The Canadian Press niet de enige nieuwspartner van Sony

Het is niet de eerste overeenkomst die Sony met een nieuwsorganisatie sluit. In 2021 maakte het concern al deals met de Amerikaanse mediabedrijven Associated Press en USA Today Network/Gannett. Ook de beeldjournalisten van deze nieuwsgiganten maken inmiddels gebruik van de camera’s en lenzen van Sony om hun content te maken. Dit zijn ongetwijfeld belangrijke overeenkomsten voor Sony, omdat Nikon en Canon van oudsher de professionele journalistieke markt domineren.

Volgens Megan Leach, de hoofdverantwoordelijke voor visuele tak van The Canadian Press, is voor Sony gekozen vanwege omdat de lichtgewicht apparatuur van de Japanners “snelle actie, vijandige situaties en extreme weersomstandigheden aankan, zonder in te boeten aan beeldkwaliteit”. Ook noemt zij het feit dat journalisten stil kunnen werken met de camera’s als pluspunt. “Maar wat nog belangrijker is, is dat Sony reageert op onze feedback,” aldus Leach. Naast de hardware van camera’s en lenzen gaat Sony daarom ook training en ondersteuning geven aan de beeldmakers.

The Canadian Press is inmiddels al begonnen met de overstap naar Sony-apparatuur. Volgens het communiqué moet die in de eerste maanden van 2022 zijn afgerond.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in