Samyang AF 135mm

De Samyang AF 135mm maakt de range autofocusobjectieven met groot diafragma van de Koreaanse lenzenmaker compleet.

De Samyang AF 135mm F1.8 FE is volgens de Koreaanse lensfabrikant de wedergeboorte van de MF 135mm F2.0 ED UMC. Maar waar je dat objectief enkel handmatig kon scherpstellen, werkt de nieuwe ook met de autofocusfuncties van fullframe- en APS-C-camera’s van Sony.

Samyang introduceerde de 135mm F2.0 in 2015 en is volgens de fabrikant vanwege zijn hoge resolutie een gewild objectief voor vooral portretfotografie. Maar ook onder landschaps- en astrofotografen zouden zich veel liefhebbers van de lens bevinden. Daarom besloot Samyang een AF-versie ervan uit te brengen die voor elke categorie gebruiksgemak toevoegt.

Net als andere, recent door Samyang geïntroduceerde f/1.8-objectieven is ook deze 135mm-tele mede geoptimaliseerd voor het maken van video’s. Onder andere de scherpstelvergrendelingsknop, de (al dan niet) geluidloze diafragmaregeling en de begrenzer voor het scherpstelbereik maken de lens hiervoor extra praktisch.

Advertentie

Specificaties Samyang AF 135mm

Het interne glaswerk met dertien elementen in elf groepen moet zorgen voor een uitstekende resolutie over het gehele beeld. Daaronder bevinden zich zes speciale elementen (één U-ASP, twee HR, en drie ED) die in combinatie met de beeldsensors van Sony beelden met een hoge scherpte en groot contrast produceren. Op een fullframe camera heeft de lens een beeldhoek van 18,9 graden, op APS-C’s is dat 12,5 graden.  

De AF 135mm heeft een groot diafragma die een vloeiende vervaging van de achtergrond mogelijk maakt bij een zeer kleine scherptediepte. Bovendien is het objectief voorzien van UA-lensdelen (Ultra-precision Aspherical), dat een natuurlijk en verfijnd bokeh oplevert. Dat maakt de lens zeer geschikt voor portretten. Dankzij de korte minimale scherpstelafstand van 70 centimeteer zijn ook close-upfoto’s mogelijk.

De AF 135mm F1.8 FE maakt Samyangs lijn met f/1.8-AF-objectieven compleet. De serie omvat met een 24mm, een 35mm, een 45mm, een 75mm en met de nieuwe 135mm de hele range van groothoek tot tele. De Samyang AF 135mm F/1.8 FE is zeer binnenkort te koop aan een adviesverkoopprijs van zo’n 950 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in