Clic Softbox Octa

De Clic Softbox Octa van Profoto is een ideale softbox voor product- en portretfotografen die vaak buiten de studio zijn.

Met de Clic Softbox Octa introduceert Profoto een achthoekige softbox die magnetisch en opvouwbaar is. De box is compatibel met de Profoto-filters uit de A-serie, zoals de A10, en overige Clic-lichtvormers.

De Clic Softbox Octa is gemaakt voor fotografen die veel opnamen op locatie maken. De softbox is met 850 gram niet zwaar en is vanwege de meegeleverde draagtas makkelijk mee te nemen. Ook het installeren gaat eenvoudig omdat je de flitser met magneten op de Octa kan bevestigen en ervan kan verwijderen. Bovendien klap je de softbox met één beweging in of uit.

De Octa heeft een ingebouwde handgreep die vanwege zijn ergonomisch ontwerp prettig in de hand ligt. Zo kun je je camera met je rechterhand bedienen terwijl met de Octa in je linkerhand het onderwerp uitlicht. Omdat hij is voorzien van een 5/8″-aansluiting, kun je de handgreep ook gebruiken om de softbox op een statief te bevestigen. Dan is de Octa ook te kantelen, zodat je het licht in de gewenste positie kunt plaatsen.

De Profoto Clic Softbox Octa zorgt volgens de producent voor zacht en flatterend licht. Dat maakt de softbox ideaal voor close-up portret-, flatlay-, stilleven- en productfotografie. De optionele Clic Softgrid Octa is een honingraatgrid die de spreiding van het licht van de Octa vermindert. Zo kun je bijvoorbeeld je onderwerp beter benadrukken en ervoor zorgen dat er minder licht op de achtergrond terechtkomt.

De Clic Softbox Octa heeft een adviesverkoopprijs van 299 euro, die van de optionele honingraatgrid is 129 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in