uitschuifbare camera

In een korte teaser demonstreert OPPO een nieuwe smartphone met een innovatieve technologie: de camera schuift uit wanneer je een foto neemt.

OPPO deelde die teaser op haar officiële Twitter-pagina. We krijgen in de video een smartphone te zien met een innovatief trucje in het camera-eiland: een uitschuifbare camera. De camera schuift uit de rug van de smartphone wanneer je de camera-app opent. Of de smartphone die de hoofdrol vertolkt ook binnenkort zal gelanceerd worden door OPPO, dat is nog een mysterie.

Most pop-ups are annoying…

But not our self-developed retractable camera! 😉

Explore more in INNO WORLD on 14/12.#OPPOINNODAY2021 pic.twitter.com/33hgJSw8If— OPPO (@oppo) December 7, 2021

Het grote voordeel dat een uitschuifbare camera lijkt te moeten bieden, is dat de lenzen niet meer uitsteken wanneer je de smartphone op zijn rug legt. Ook smartphones van OPPO hebben hier wel eens last van gehad. Met de nieuwe technologie kan de cameralens naadloos in de rug van de smartphone verwerkt worden. Uit de video blijkt ook dat dat de camera’s daardoor beter beschermd zijn tegen water- en valschade. Misschien zou dit de kwaliteit van zoomfuncties ten goede kunnen komen, al hangt dat nog steeds af van de specificaties van de lens. Daar weten we bij deze uitschuifbare camera nog niets over.

OPPO Inno Day

De smartphonefabrikant zal meer details over deze smartphone en technologie onthullen tijdens de jaarlijkse OPPO Inno Day. Tijdens deze conferentie demonstreert OPPO haar nieuwste technologieën. Zo onthulde ze vorig jaar de Oppo X, een uitrolbare smartphone. Die conceptsmartphone is uiteindelijk niet voor commerciële verkoop gelanceerd, dus het hoeft niet te betekenen dat de Oppo Find X4-reeks van 2022 al een uitschuifbare camera zal hebben. OPPO Inno Day vindt dit jaar plaats op 14 december; alles over het evenement lees je dan op TechPulse.

De idee van OPPO is ook niet helemaal meer nieuw. Concurrent Xiaomi, dat ook graag uitpakt met innovatieve ideeën, demonstreerde vorig jaar al eens een uitschuifbare smartphonecamera. Tot heden is het nog wachten vooraleer de feature zijn weg naar een commercieel product vindt. De Mi 11 Ultra van dit jaar, op veel gebieden een innovatieve smartphone, had nog ‘gewone’ camera’s in zijn allesbehalve gewone camera-eiland.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in