Canon Talks is terug. Na een succesvolle eerste editie in 2019 en een tweede variant vanuit huis vanwege een lockdown, geeft Canon komende dinsdag 14 december een vervolg aan het concept. Natuurlijk is het format dit jaar geheel covid-safe aangepast naar een pure online editie.

Canon Talks is een live event voor enthousiaste foto- en videografen. Het is een avond waarop zij praktische tips en inspiratie krijgen aangereikt van gevestigde namen in de industrie. Dit jaar wordt de liveshow gehost door de Nederlandse presentator Humberto Tan, zelf een bevlogen fotograaf. Hij introduceert aanstaande dinsdagavond drie bekende professionals die vertellen over hun ervaringen en drijfveren.

Thema en gastsprekers Canon Talks

Centraal tijdens Canon Talks 2021 staat het thema people. De gastsprekers zullen hun inzichten en tips delen over het vastleggen van iconische en emotionele portretten en reportages.

De eerste daarvan is William Rutten, die al vele grote sterren op de gevoelige plaat mocht vastleggen. Daarvoor richt hij zich op bekenden uit de nationale en internationale entertainmentindustrie, van Ramses Shaffy tot de concerten van de Rolling Stones.

Ahmet Polat is dinsdag de tweede spreker. De bekroonde fotograaf, regisseur en Canon-ambassadeur wil in zijn werk bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Na meer dan twintig jaar in Turkije te hebben gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd hij datzelfde jaar nog Fotograaf des Vaderlands.

De derde gastspreker van Canon Talks behoeft waarschijnlijk nog de minste toelichting: Lieve Blancquaert. Alle Shoot-lezers kennen deze Belgische fotografe en documentairemaakster met haar gevoelige en engagerende aanpak van moeilijke onderwerpen. Onlangs werkte ze mee aan First Hugs, een serie over de allereerste omhelzing van geliefden naar aanleiding van de versoepelde coronamaatregelen.

Canon Talks 2021 begint dinsdag 14 december om 20.00. Om de livestream te volgen ga je naar de website van het event. Tijdens de liveshow maak je ook nog eens kans op een mooie prijs, dus mis het niet!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in