Sony Airpeak S1

Je kan de professionele Sony Airpeak S1 nu bestellen, zodat de fabrikant zijn eerste drone op 24 december naar je kan verzenden.

Sinds gisteren is Sony’s eerste drone, de Sony Airpeak S1, te pre-orderen. Plaats je een bestelling voor deze bijna 9000 dollar kostende drone, dan zegt het bedrijf hem op 24 december te verzenden.

Sony zegt dat de Airpeak S1 het eerste model van de Airpeak-lijn is, er gaan waarschijnlijk dus meer drones van het merk volgen. De S1 is op dit moment de kleinste drone die kan worden uitgerust met een fullframe Sony-systeemcamera. De drone is ontworpen voor professionals en is compatibel met meerdere camerabehuizingen. In elk geval kan de drone een camera als de a1 en toestellen uit de a7S-, a7R0 en a9-serie vervoeren. Sony is er vooral trots op dat zijn eerste drone goed manoeuvreerbaar is, hoge snelheden kan halen en ook stabiel blijft vliegen als het waait. Zo zou de S1 geen problemen hebben met windsnelheden tot 20 meter per seconde. Daardoor kan je met de S1 luchtfoto’s en -video’s van hoge kwaliteit maken.

Airpeak S1 is niet goedkoop

De Sony Airpeak S1 is met een adviesprijs van net geen 9.000 dollar een flinke investering. Voor deze prijs levert Sony twee paar propellers, een afstandsbediening, twee batterijen en een batterijlader mee. Daarbovenop komt dus nog de gimbal, waarmee je je camera aan de drone koppelt. Die maakt Sony niet zelf, maar wordt geproduceerd door gimbalspecialist Gremsy. De GBL-T3 gimbal kost je nog een extra 2200 euro en kan je ook in de S1-shop kopen. Daar vind je nog meer accessoires voor de drone, waaronder het Airpeak Plus-abonnement dat je onder meer extra cloudopslag geeft voor je projecten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in