Nikkor Z 24-120mm

Met de Nikkor Z 24-120mm lanceert Nikon een veelzijdig zoomobjectief met f/4-diafragma dat perfect is om de wereld mee rond te trekken.

Samen met de Z9 introduceerde Nikon ook een nieuw zoomobjectief, de Nikkor Z 24-120mm f/4 S. De zoom combineert een lichte constructie met een groot zoombereik, zodat hij voor uiteenlopende scenario’s geschikt is. Architectuur, straatfoto’s, portretten en weidse landschappen – met dit objectief hoeven gebruikers niet van objectief te wisselen. Het is dan ook een ideaal objectief om mee te nemen op reis.

De Nikkor heeft een constant maximale diafragma van f/4 en een soepele bediening. De interne optica bestaat uit zestien elementen in dertien groepen. Daaronder bevinden zich drie ED-elementen, één asferisch ED-element en drie asferische elementen. Een aantal elementen zijn voorzien van speciale coatings die beeldschaduwen en lichtvlekken, die worden veroorzaakt door licht dat vanuit allerlei richtingen invalt, tegengaan. Het resultaat zijn kristalheldere opnamen. Het objectief heeft een scherpstelafstand 35 centimeter in alle zoomstanden (gemeten vanaf het filmvlak) en een maximale reproductieverhouding van 0,39.

Nikkor Z 24-120mm is gebruiksvriendelijk en veilig

Een meervoudig scherpstelsysteem zorgt voor een snelle en nauwkeurige autofocus over het hele zoombereik. Daarvoor zijn twee AF-motoren in de lenscilinder ingebouwd. Aan de buitenkant is het objectief voorzien van aanpasbare bedieningselementen, met een speciale functieknop en instelring. Daar kunnen gebruikers naar eigen wens diverse functies aan toewijzen. De behuizing is beschermd tegen stof en druppels. Het voorste element heeft een fluorcoating dat vuil afstoot en kan gemakkelijk worden schoongeveegd. 

Nikon legt tegenwoordig ook sterk de focus op video, en dat is ook bij dit objectief het geval. Het heeft vrijwel geen focus breathing en waarborgt zo een consistente kadrering als je tijdens de opname opnieuw scherpstelt. Bij overgangen tussen binnen- en buitenopnamen of tussen donkerdere en lichtere scènes maakt de stabiele belichtingsregeling een natuurlijke verschuiving in helderheid mogelijk.

De Nikkor Z 24-120mm f/4 S is beschikbaar aan een adviesprijs van 1.249 euro en wordt vanaf half december verzonden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in