adobe

Adobe teaset in een korte video de komst van een nieuwe feature voor Photoshop op iPad, namelijk Camera Raw-ondersteuning.

Adobe teaset in een korte video de komst van een nieuwe feature voor Photoshop op de iPad, namelijk Camera Raw-ondersteuning. Dat betekent alvast goed nieuws voor iedereen die het beste uit hun foto’s wil halen. Adobe maakte de komst van de nieuwe feature bekend in een video op YouTube. Gebruikers kunnen met de Camera Raw-tool RAW-bestanden op hun iPad importeren om de beelden met de volledige sensordata te kunnen bewerken.

De Camera Raw-plugin stelt je in staat om rechtstreeks RAW- en DNG-afbeeldingen van een camera te importeren. Daar horen dan ook ProRAW-bestanden bij, het fotoformaat dat Apple vorig jaar introduceerde bij de komst van de iPhone 12-reeks. In de video toont Ryan Dumlao, productmanager van Photoshop, hoe gebruikers de bestanden kunnen bewerken. Zodra je de foto hebt geüpload, kan je alle gebruikelijke aanpassingen maken die je ook met de desktopversie kan uitvoeren. Je bent tevens in staat om het Photoshop-bestand op je desktop te openen en alle gemaakte aanpassingen raad te plegen.

Adobe heeft nog geen verdere informatie vrijgegeven over wanneer de functie voor het brede publiek wordt uitgerold. We verwachten hier echter wel meer over te horen te krijgen op de aankomende Adobe Max-conferentie. Op dit evenement zal Adobe nieuwe software en updates tentoonstellen. We verwachten hier ook een verdere introductie van Elements 2022. Dat voorziet een reeks nieuwe kunstfilters en kunstmatige intelligentie die je foto’s automatisch kan bewerken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in