Nikkor Z DX 18-140mm

Nikkor Z DX 18-140mm is met een zoom van bijna 8x, een laag gewicht en een compacte behuizing een ideale zoom voor onderweg.

Nikon introduceert vandaag de Nikkor Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR die een sublieme beeldkwaliteit en flexibiliteit biedt voor beeldmakers. Het veelzijdige objectief is geschikt fotografen met een APS-C systeemcamera die zowel opnamen in het standaard- als in het telebereik willen maken. Omgerekend naar fullframe heeft het objectief een bereik van 27 tot 210 mm.  

Met zijn grote bereik heeft de nieuwe all-in-one lens een zoom van 7,8x. Daarmee is het bijvoorbeeld geschikt voor uiteenlopende onderwerpen van veraf tot dichtbij, bijvoorbeeld voor uitgestrekte landschappen en indringende portretten. Samen met zijn opvallend lage gewicht van 315 gram en compacte behuizing (73 x 90 mm) is het daarmee een ideale reisgenoot voor onderweg. Ook handig voor reizigers: het DX-objectief is tegen de elementen beschermd met een afdichting tegen stof en waterdruppels.

Nikkor Z DX 18-140mm: beeldstabilisatie van 5 stops

De nieuwe zoom is Nikons derde objectief voor camera’s met een DX-formaat Z-camera als de Z50 en Z fc. Het interne optische systeem bestaat uit zeventien elementen in dertien groepen. Daaronder bevinden zich twee asferische en twee extra-lagedispersie lenselementen. Met het kleinste brandpunt kan de zoom tot op 20 centimeter van een onderwerp scherpstellen, in het telegebied is dat 40 cm. De maximale reproductieverhouding is daarbij 0,33x.

Het zoomobjectief heeft ook optische stabilisatie ingebouwd. Die levert een compensatie van 5 stops in de 140mm-stand, wat de kans op onbewogen beelden een stuk groter maakt.

De Nikkor Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is vanaf begin volgende maand beschikbaar aan een adviesverkoopprijs van 679 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in