z9

Op de eerste officiële beelden van de Z9-achterkant laat Nikon zien dat het scherm van de aanstaande topper in twee richtingen kan draaien.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Nikon heeft op zijn globale website een teaservideo van zijn Z9 gedeeld. De beelden van de aankomende spiegelloze topcamera verraden nog niet veel extra informatie, maar tonen wel voor het eerst de achterkant ervan in een officieel uiting van het fameuze merk. Zo is in de 30 seconden durende video te zien dat de Nikon Z9 een scherm heeft, dat in twee richtingen te kantelen is.

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen van Tokio in juli vingen we voor het eerst een glimp van de achterkant van de camera op. Het toestel werd tijdens het sportevenement blijkbaar getest door een aantal ambassadeurs van Nikon. Op de gelekte foto’s zagen we al welke knoppen aanwezig zullen zijn en waar die zich op de body bevinden. Maar het was nog niet te zien in welke posities het schermpje te positioneren is.

Tape verbergt schermrand Z9

Op de foto’s die op de OS gemaakt zijn, was namelijk telkens een tape zichtbaar, waarmee de linker rand van het scherm was afgeplakt. De teaser die nu is gepubliceerd maakt duidelijk waarom dat plakband op de testmodellen aanwezig was. Blijkbaar wilde Nikon verhullen dat de Z9 een dubbel kantelbaar display krijgt. Hoewel nog niet te zien is hoe ver het scherm in beide richtingen precies te kantelen is, toont de video dat het zowel in liggende als staande oriëntatie in elk geval een aantal centimeter kan kantelen.

Nikon heeft ook een speciale teaserwebsite in het leven geroepen. Die onthult dat we voor de daadwerkelijke introductie van de Z9 nog drie teaservideo’s kunnen verwachten.

z9


Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in