Tamron

De nieuwe Tamron 28-75mm gaat circa 950 euro kosten, de 35-150mm zo’n 1800 euro. Beide moeten vanaf eind oktober in de winkels liggen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Bijna twee maanden geleden maakte Tamron bekend dat het dit jaar in elk geval nog twee objectieven voor Sony E wilde introduceren. Dat zouden de Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD en de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 zijn.

Het bedrijf maakte bij die publicatie echter nog geen data van beschikbaarheid en prijzen bekend. Die zijn er nu wel. Beide lenzen zullen vanaf eind oktober te koop zijn, tenzij vervoersproblemen vanwege coronaperikelen roet in het eten gooien. De 28-75mm zal over de toonbank gaan voor een prijs van ongeveer 950 euro. Het 35-150mm-objectief moet zo’n 1.800 euro gaan kosten.

Twee keer Tamron in het kort

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is de opvolger van de 28-75mm F/2.8 Di III RXD, die we eerder voor Shoot testten. Het nieuwe objectief is geoptimaliseerd voor de nieuwste modellen camera’s die een hogere resolutie bieden. De standaardzoom heeft hetzelfde compacte formaat als zijn voorganger, maar een nieuwe optische constructie die betere beeldprestaties levert. De stille Voice-coil eXtreme-torque Drive (VXD) motor zorgt bovendien dat het objectief sneller en preciezer scherpstelt.

De minimale scherpstelafstand in de groothoekstand is bij het verbeterde 28-75mm objectief slechts 18 centimeter. Daarbij biedt hij een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:2,7, waardoor tevens bij close-upopnamen geavanceerde prestaties mogelijk zijn. Ook de buitenkant heeft Tamron geüpdatet: het nieuwe ontwerp moet een nog betere hanteerbaarheid en ergonomie bieden. Net als zijn voorganger is hij compatibel met 67mm-filters.

Tamron 28-75mm F/2.8

De Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD is een reiszoom met een bereik van groothoek tot telefoto. Het interne ontwerp bestaat onder meer uit vier LD (Low Dispersion) en drie GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen, die moeten zorgen voor optimale optische prestaties over het gehele zoombereik. Zelfs bij gebruik met camera’s met een zeer hoge resolutie levert de lens een hoge beeldkwaliteit, ook aan de randen van het beeld.

Ook deze reiszoom maakt gebruik van het lineaire motorscherpstelmechanisme VXD. Daardoor beschikt het objectief over een snelle en nauwkeurige autofocus. De minimale scherpstelafstand in de groothoekstand van 35mm is 33 centimeter.

Tamron 35-150mm F/2-2.8


Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in