Ricoh Recipes

De app Ricoh Recipes biedt een overzicht van de JPEG-instellingen voor de filmsimulaties van de GR-camera's van Ricoh.

Ricoh Recipes is een gratis app met een lijst aan ‘recepten’ voor JPEG-filmsimulaties die je kunt instellen op de serie GR-camera’s van Ricoh. Het programmaatje is gemaakt door Ritchie Roesch, die ook de Fuji X Weekly blog beheert.

Eerder bracht de man al een vergelijkbare app uit voor de filmsimulaties van Fujifilm. De app voor Ricoh-camera’s bevat in totaal veertig gratis recepten voor JPEG-filmsimulaties voor de GR-range. Met de settings krijg je de verschillende looks direct uit de camera, de meeste geïnspireerd op film en analoge fotografie. Je hoeft de beelden dus niet meer te bewerken om een speciale look te verkrijgen.

Meer Ricoh Recipes

De app geeft je toegang tot een lijst van recepten voor vier Ricoh GR-camera’s: de eerste GR, de GR II, de GR III en de GR IIIx. Bij deze camera’s kun je de instellingen voor de JPEG-bestanden aanpassen, om zo rechtstreeks beelden te schieten met een specifiek uiterlijk. Voor de GR en de GRII zijn er twintig recepten, voor de GR III en GR IIIx zijn het dubbele aantal.

De app geeft je de instellingen die je zelf in de camera moet invoeren. Bij elk recept zijn een aantal voorbeeldfoto’s te zien die met deze instellingen zijn gemaakt, en zie je op welke camera het werkt. In een notitieveldje kun je zelf opmerkingen kwijt over het recept.

De gratis versie is een basale opsomming van de recepten. Via een in-app aankoop van net geen 12 euro per jaar schakel je meer recepten en de mogelijkheid om ze te filteren vrij. De app is beschikbaar voor Android en Apple-apparaten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in