Hellbangers vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van hoe muziek als een positieve, verbindende kracht werkt.

De in 1974 op Mallorca geboren fotograaf Pep Bonet volgt de heavymetalband Overthrust en documenteert hoe zich in dit Afrikaanse land een groeiende community met een heel eigen lifestyle heeft ontwikkeld. The Hellbangers zijn de enfants terribles van het diamantrijke Botswana.

Tien jaar geleden bestond er nog maar één heavymetalgroep, nu zijn het er meer dan tien – en hun fans worden elk jaar talrijker. De in dit boek geportretteerde inwoners van Botswana dragen trots leren jassen en broeken en spelen vol overgave heavy death metal. Ze creëren hun eigen unieke kostuums, gebruikmakend van dierenschedels en andere elementen uit de natuur.

Hellbangers komen in opstand

Met namen als Demon en Gunsmoke klinken de muziekgroepen vervaarlijk, maar in realiteit proberen ze een voorbeeld te zijn voor de jeugd. Hun songteksten leveren vaak kritiek op de samenleving, net zoals bij westerse bands. Metal in Botswana is een beweging die in opstand komt tegen de autoriteiten.

Hellbangers vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van hoe muziek als een positieve, verbindende kracht werkt. Met tekstbijdragen van Pep Bonet en Steffan Chirazi en een voorwoord door Rob Halford van de populaire heavymetalband Judas Priest.

Hellbangers (ISBN 978 94 6388 788 5, 49,95 euro) is een Engelstalige uitgave van Hannibal Books. Het boek telt 128 pagina’s van 22 x 17 cm en is voorzien van een hardcover.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in