De finalisten van de Comedy Wildlife Photography Awards zijn weer bekendgemaakt, de fotowedstrijd die telkens de grappigste beelden van wildlife toont. Op de shortlist staan dit jaar maar liefst 42 kanshebbers voor de hoofdtitel, die op 22 oktober zal worden onthuld. Hieronder zie je onze favorieten voor de meest humorvolle dierenfoto, maar je kunt ook zelf stemmen voor de People’s Choice Award.  

De shortlist laat dit jaar een grote mix van dieren zien. Onder de 42 beelden bevinden zich onder andere een lachende wijnstokslang uit India, een drietal lopende Gentoo-pinguïns op de stranden van de Falklandeilanden en een kangoeroe die in Australië een beeldschone Pavarotti-imitatie uitvoert.

42? Waarom geen rond getal?

Volgens Tom Sullam, een van de oprichters van de Comedy Wildlife Photography Awards, was het dit jaar moeilijker dan ooit om de lijst met foto’s in te korten. Er kwamen dit jaar meer dan 7000 inzendingen binnen van alle hoeken uit de wereld. “Er waren zoveel grappige foto’s waar we om moesten lachen dat we geen genoegen konden nemen met een top 40. Daarom publiceren we nu een top 42!”.

De Comedy Wildlife Photography Awards beleeft inmiddels zijn zesde editie. In 2015 begonnen de professionele fotografen Paul Joynson-Hicks en Tom Sullam de wedstrijd die zich richt op de lichtere kant van natuurfotografie. Het achterliggende doel: natuurbehoud bevorderen door middel van humor. Zo steunt de organisatie dit jaar Save Wild Orangutans door tien procent van de inkomsten te doneren. Dit goede doel beschermt wilde orang-oetans in en rond het Gunung Palung National Park in Borneo. Joynson-Hicks: “Het enorme aantal afbeeldingen dat we elk jaar ontvangen, illustreert de honger naar natuurbehoud. Het herinnert ons eraan dat dieren in het wild echt ongelooflijk en hilarisch zijn en dat we er alles aan moeten doen om hen te beschermen.”

Win een iPad met Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Op deze pagina zie je onze 11 favorieten van de shortlist die de organisatie samenstelde. Ook jij kan je steentje bijdragen aan de competitie door te stemmen op jouw favoriet. Dat kan tot 10 oktober 2021 op de CWPA-website – je maakt er zelfs kans mee op een gloednieuwe iPad!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in