Nikkor Z 40mm

De Nikkor Z 40mm f/2 werkt met alle camera's in de Z-serie en heeft een stille stappenmotor om geluidloos te filmen.

Nikon introduceert vandaag de Nikkor Z 40mm f/2, een nieuwe compacte en lichte primelens voor de fullframe Nikon Z-familie. Het objectief is ontworpen om alledaags mee te kunnen werken. Het is scherp, lichtsterk en klein genoeg om het discreet te hanteren. Nikon noemt vooral vlogs en levendige snapshots als toepassingen, en ook bij weinig licht moet het objectief garant staan voor fantastische resultaten.

Het standaardobjectief met vast brandpunt biedt een natuurlijke beeldhoek van 40 mm op fullframe camera’s en 60 mm op de DX-camera’s in de Z-serie. Dat is ideaal voor spontane portretten, interviews en instructievideo’s. Daarbij is het prettig dat het klein is: zonder een groot objectief voor hun gezicht voelen onderwerpen zich comfortabeler. Dat maakt de lens ook ideaal om vanuit een eerste-persoonsperspectief te filmen.

Nikkor Z 40mm voor sfeer en bokeh

De grote Z-vatting levert in combinatie met het grote maximale diafragma van f/2 van het objectief goede prestaties bij weinig licht, ideaal om de sfeer in dat soort lastige situaties vast te leggen. Ook zorgt de grote vatting samen met de negen afgeronde lamellen van het diafragma voor een zachte, natuurlijk uitziende bokeh. Fotografen en videomakers kunnen dus beelden vastleggen met een enigszins onscherpe, superzachte achtergrond waartegen hun onderwerp goed afsteekt.

De prime heeft een kortste scherpstelafstand van slechts 29 cm en is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels. Ook is er een geluidloze instelring, die je kan instellen om de scherpstelling, het diafragma, de belichtingscorrectie of de ISO-gevoeligheid te regelen.

De autofocus wordt aangedreven door een zeer stille stappenmotor, die snel, nauwkeurig en geluidloos scherpstelt. Je video’s worden dus niet verpest door scherpstelgeluiden. Ook van focus breathing heeft het objectief nauwelijks last, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in