Home Inspiratie Drone Photo Awards 2021: dit zijn de 8 mooiste beelden vanuit de lucht

Drone Photo Awards 2021: dit zijn de 8 mooiste beelden vanuit de lucht

0
Drone Photo Awards 2021: dit zijn de 8 mooiste beelden vanuit de lucht
@ Terje Kolaas | Drone Awards 2021 - Photographer of the Year

De jury van de Drone Photo Awards 2021 maakte gisteren de prijswinnaars bekend. De overall winnaar van dit jaar is de Noorse fotograaf Terje Kolaas. Hij fotografeerde een zwerm van duizenden kleine rietganzen boven een besneeuwde vlakte.

Kolaas won er de titel Photographer of the Year mee in deze prestitieuze internationale wedstrijd voor luchtfotografie. Hij gaf het beeld de titel Pink-Footed Geese Meeting the Winter mee en maakte het in centraal Noorwegen. De ganzen zijn op weg naar Spitsbergen in het noordpoolgebied en vliegen over een landschap met nog een volle pak sneeuw. De vogels zijn hier, waarschijnlijk vanwege het veranderende klimaat, vroeger dan normaal.

De jury selecteerde de foto uit tienduizenden afbeeldingen die waren ingediend door fotografen uit 102 landen. Samen met de eersteprijswinnaars van de acht categorieën van de Drone Photo Awards worden ze tentoongesteld in de expositie Above Us Only Sky. Die staat gepland in het Italiaanse Siena van 23 oktober tot 5 december. Net als de winnende beelden van de Creative Photo Awards maakt de tentoonstelling onderdeel uit van het Siena Awards-festival dat is gewijd aan de beeldende kunst.

Winnaars Drone Photo Awards 2021

De eerste plaats in de categorie Stedelijk ging naar Metaphorical Statement About City and Winter van de Russische fotograaf Sergei Poletaev. Zijn foto toont een oud klooster in de buurt van Moskou met een grote elektriciteitscentrale op de achtergrond. De dikke rookwolken van de koeltorens worden veroorzaakt door de extreme kou.

@ Sergei Poletaev | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Stedelijk

Qasim Al Farsi uit Oman won in de categorie Wildlife met Back to Adventure. Op zijn luchtfoto vereeuwigde hij een groene zeeschildpad die terugkeert naar het water nadat hij zijn eieren heeft gelegd. De fotograaf maakte het beeld aan de kust van Oman in de buurt van het schildpaddenreservaat Ras Al Jinz.

Drone Photo Awards 2021
@ Qasim Al Farsi | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Wildlife

Goud aan het einde van de regenboog van Phil De Glanville is de winnende foto in de categorie Sport. De Australische fotograaf legde een opvallende regenboog vast boven surfer Ollie Henry die worstelt met een angstaanjagende golf.

@ Phil De Glanville | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Sport

Vissen in het mangrovebos is gemaakt door de Vietnamese fotograaf Trung Pham Huy en won in de categorie Mensen. Je ziet hier een visser die in een witte winterse sfeer zijn werkdag begint in het mangrovebos van de Tam Giang-lagune.

@ Trung Pham Huy | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Mensen

In de categorie Natuur ging de eerste prijs naar de Amerikaanse fotograaf Martin Sanchez. Hij maakte de foto Extragalactic in IJsland. De foto biedt een exclusief zicht op het binnenste van een vulkaan, om het buitengewone moment dat die uitbarst.

Drone Photo Awards 2021
@ Martin Sanchez | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Natuur

Het door de Roemeense fotograaf Gheorghe Popa gemaakte beeld Poisoned River won de eerste plaats in de categorie Abstract. De abstracte foto toont vele kleine vergiftigde riviertjes, het gevolg van een natuurramp die wordt veroorzaakt door chemisch afval. Dat komt vrij bij de winning van koper en goud in het Apuseni-gebergte in Transsylvanië.

@ Gheorghe Popa | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Abstract

De winnaar van de categorie Bruiloft is afkomstig van de Italiaanse fotograaf Matteo Originale. Hij maakte Towards the Infinite Together with You aan de Toscaanse kust op een late zomeravond tijdens zonsondergang.

Drone Photo Awards 2021
@ Matteo Originale | Drone Awards 2021 – Eerste plaats Bruiloft

Op de website van de Drone Photo Awards 2021 kan je naast deze eersteprijswinnaars ook de runner-ups en andere inspirerende inzendingen van de wedstrijd bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in