Van maken tot raken

Van maken tot raken biedt een praktische handleiding die voert van droom naar de concrete uitvoering van een fotoproject.

Met haar boek Van maken tot raken wil Diana Bokje fotografen helpen in hun ontwikkeling. Het boek biedt een praktische handleiding die voert van droom naar de concrete uitvoering van een fotoproject, of dat nu een boek, tentoonstelling of multimedia-project is.

De fototechniek wordt steeds toegankelijker en gemakkelijker. Maar als je de techniek beheerst, is dat nog geen garantie dat je publiek warm wordt van je beelden. Je wilt mensen ontroeren met boeiende fotografie die inhoud heeft. Foto’s die mensen raken, beginnen met een aansprekend idee. Voeg hier je eigen stijl aan toe en werk zo aan een meeslepend project. Hierin kun je je jezelf onderscheiden als fotograaf.  

Inhoud Van maken tot raken

Elk fotoproject of mooie serie begint met een droom van de maker. Fotograaf en fotografiedocent Diana Bokje helpt je om die droom bij jezelf te herkennen en te ontwikkelen tot een aansprekende fotoserie of presentatie. In het eerste deel laat zij de lezer uitvinden wat zijn of haar drijfveren en doel in de fotografie zijn. Daarna komen onderwerpen als eigen stijl en creativiteit aan bod. Het boek biedt diverse methodes om ideeën te genereren, selecteren en te verrijken met als doel zo goed en autonoom mogelijk een plan van aanpak voor projecten te kunnen maken.

Advertentie

Middels een stappenplan van 50 onderdelen vind je de antwoorden op de volgende vragen: hoe bedenk je een idee, hoe verrijk je dat, hoe maak je er een boeiend project van, hoe leg je het vast met je eigen handtekening, hoe laat je elke foto meer spreken, hoe ga je om met twijfels, hoe zet je door en hoe breng je een project tot voltooiing?

Van maken tot raken is vanaf 28 september leverbaar voor 34,99 euro. Tot die datum kan je het 180 pagina’s tellende boek op de website van de uitgever reserveren met een korting van 5 euro.

Tip: Voor Shoot 90 interviewden we Diana Bokje over haar fotografie, drijfveren en dit boek. Deze editie is vanaf 17 september verkrijgbaar. In het artikel zul je ook meer beelden van haar vinden.

Klik hieronder voor een zestal voorbeeldpagina’s uit Van maken tot raken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in