SIGMA 150-600mm

De SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports is het eerste objectief voor spiegelloze camerasystemen in de Sports-lijn en kost 1399 euro.

Met de SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports brengt het bedrijf zijn eerste objectief voor spiegelloze camerasystemen in de Sports-lijn. De ultra-telezoom is geschikt voor wildlife-, (motor)sport en actiefotografen en verkrijgbaar met L- en Sony E-lensvatting.

De 150-600mm is ontworpen om zelfs in uitdagende situaties uitstekende prestaties, functionaliteit en beeldkwaliteit te leveren. De lensconstructie van vijfentwintig elementen in vijftien groepen gemaakt van diverse speciale typen hoogwaardig glas. Dat garandeert een nauwkeurige controle van verscheidene typen aberratie en de beste resolutie over het volledige zoombereik.

Ook met de beeldkwaliteit in de onscherpe gebieden is bij het ontwerp rekening gehouden, met als resultaat een aantrekkelijke compressie en schitterend bokeh. Het optisch systeem is verder geoptimaliseerd om overstraling en reflectie te voorkomen, zodat de ultra-telefoto zelfs in sterk zonlicht of bij achtergrondlicht scherpe en contrastrijke opnamen produceert. De zoom heeft een rond diafragma dat bestaat uit negen lamellen.

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports kan snel focussen

Belangrijk voor dit type fotografie is een snelle en nauwkeurige autofocus. In de nieuwe Sigma zorgt daarvoor een AF-unit die is voorzien van een magnetische sensor. Ook een optische beeldstabilisator is ingebouwd, die effectief is tot ongeveer 4 stops. Het geheel is verpakt in een stof- en vochtbestendige behuizing met meerdere (personaliseerbare) schakelaars.  

De focus limiter biedt drie zones, voor de L-Mount is het mogelijk om een gepersonaliseerde scherpstellimiet in te stellen via de SIGMA USB DOCK. Bovendien heeft het objectief drie AFL-knoppen waaraan diverse functies zijn toe te wijzen via het menu van de camera.

Het objectief beschikt over Dual Action Zoom, die zowel push-pull als zoomen via de zoomring ondersteunt. Op deze manier kun je de beeldhoek snel en intuïtief wijzigen. Daarnaast is er de nieuwe Zoom Weerstand Schakelaar, waarmee je de weerstand van de zoomring kunt wijzigen. De lens heeft ook van een magnesium statiefgondel die kan worden bevestigd aan een Arca Swiss klem.

De 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports heeft een diameter van 109 mm op zijn breedste punt en is 266 mm lang. Het geheel weegt 2100 gram inclusief statiefgondel. De adviesprijs is 1399 euro. Bekijk hier een aantal voorbeeldfoto’s gemaakt met de ultra-telefotozoom.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Ik heb op deze lens zitten wachten om een keuze te kunnen maken tussen deze en de rf 100-500. Als ik de voorbeeld foto’s ziet dan laat ik deze staan, met mijn 150-600 contemporary maak ik betere, scherpere platen dan wat ze hier laten zien. Ben er totaal niet van onder de indruk. Ik hoop dat ik hem binnenkort zelf kan proberen, maar als dit de kwaliteit is dan ben ik snel klaar met kiezen. Had dit niet verwacht, ik wil een ander objectief omdat de snelheid van de af tegenvalt van mijn sigma maar wil uiteraard niet in beeldkwaliteit omlaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in