canon
Het Belgische hoofdkantoor van Canon.

Canon stelt zijn financiële prognose voor 2021 naar boven bij en noteert groeicijfers voor printers en full-frame camera's en lenzen.

Canon heeft zijn financiële prognose voor het fiscale jaar 2021 herzien. Het gaat er nu vanuit dat er onder andere meer inkjetprinters en full-frame spiegelloze camera’s en lenzen gaat verkopen. Het bedrijf publiceerde de bijgewerkte cijfers in het investeerdersgedeelte van zijn globale website.

In de notitie is te lezen het voor 2021 zijn verwachte netto omzet verhoogt met 2,9 procent en zijn bedrijfswinst met maar liefst 42,9 procent. Die zouden daarmee uitkomen op 3.600 miljard yen, ongeveer 27,7 miljard euro, respectievelijk 283 miljard yen (2,18 miljard euro). Dat zijn flink betere resultaten dan het vorige boekjaar, waar het moederbedrijf van Canon een winst van 3.100 miljard yen (23,8 miljard euro) bij een winst van 110 miljard yen (850 miljoen euro).

De betere cijfers zijn volgens de publicatie toe te schrijven aan meerdere bedrijfsonderdelen. Zo zou onder meer de verkoop van inkjetprinters stijgen omdat mensen nog steeds veel vanuit huis zullen werken en leren. Ook voor de cameradivisie verwacht Canon betere cijfers te kunnen noteren, vooral door een hogere vraag naar full-frame systeemcamera’s en verwisselbare lenzen daarvoor.

De nieuwe cijfers zijn in lijn met de trend die eind vorig jaar te zien was in Japan. Daar groeide het marktaandeel van Canon toen, dankzij van de succesvolle introductie van de EOS R5 en R6

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in