Photogalerie

Met de overname van vijf filialen van Photogalerie verdubbelt het Nederlandse Kamera Express het aantal winkels in Belgische winkelstraten.

De Nederlandse foto- en videospecialist Kamera Express neemt het Belgische bedrijf Photogalerie over. Door de overname krijgt het bedrijf een sterkere aanwezigheid in met name Wallonië en Brussel. Op dit moment heeft Kamera Express al vijf filialen in België, met de overname verdubbelt het dit aantal en verstevigt het zijn marktleiderschap op het gebied van foto en video in België.

Kamera Express is de afgelopen kwart eeuw uitgegroeid tot dé foto- en videospecialist van de Benelux, in zowel fysieke als online winkels met een assortiment voor beeldmakers van ieder niveau. Met de overname van Photogalerie zet Kamera Express een volgende stap in zijn ontwikkeling. Het bedrijf is hierdoor in nog meer plaatsen fysiek aanwezig in de Belgische winkelstraten.

 “Om ons marktleiderschap in België verder te verstevigen, hadden we de ambitie om ook een landelijke dekking aan fysieke winkels te hebben”, aldus Kamera Express-CEO Ben Cornelisse. “Ons omnichannel business model draait om een sterke online aanwezigheid. Dit in combinatie met fysieke winkels waarin onze klanten goed geadviseerd worden en producten kunnen zien en vasthouden. In het Franstalige deel van België waren we wat betreft fysieke winkeloppervlakte ondervertegenwoordigd. Met de toevoeging van Photogalerie aan ons portfolio, voegen we direct vijf winkels aan ons bedrijf toe.”

Advertentie

Photogalerie is sterk fysiek merk

De winkels van Photogalerie hebben in tientallen jaren in de winkelstraten van hun regio’s een sterke naam en een hoge lokale bekendheid opgebouwd. Hun online zichtbaarheid is echter achtergebleven. Online is Kamera Express ook in België al een zeer sterk merk. Het samengaan is voor beide bedrijven dan ook een logische stap.

“Het verkopen van fotoapparatuur is een zaak voor specialisten geworden dat niet alleen fotografievaardigheden vereist, maar ook technologische. Deze sector is aanzienlijk geëvolueerd als ik naar mijn begin in 1988 verwijs”, legt Christophe Geoffroy uit, oprichter van Photogalerie. “Kleine dorpswinkels zijn verdwenen en met de COVID-crisis is de online retail sector geëxplodeerd. Onze samenwerking met Kamera Express stelt ons in staat om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Onze lokale verkooppunten blijven behouden en onze klanten zullen wij op de vertrouwde manier blijven adviseren.”

Kamera Express heeft filialen in Nederland (13), België (5), Duitsland (2) en Luxemburg (1) en is online in tien Europese landen actief. De filialen die door de overname aan de formule worden toegevoegd zijn gevestigd in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen (Foto Nelissen) en Luxemburg (Photo Mirgain).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in