De CEWE Photo Award 2021 claimt de grootste fotowedstrijd ter wereld te zijn. Die bewering is ongetwijfeld correct, want wij kennen geen competitie waarvoor meer dan 600.000 (!) foto’s werden ingestuurd. Na een helse klus voor de jury, zijn gisteren de beste foto’s in alle tien categorieën bekendgemaakt.

Onder de winnende fotografen bevinden zich zowel een Belg en een Nederlander. De in Zelzate woonachtige fotograaf Siegfried Claeys werd met zijn intrigerende Turtle Beach de winnaar in de categorie Travel & Culture. Cor Boers, voormalig bedrijfsfotograaf van de Nederlandse Spoorwegen, won met zijn prachtige compositie ICE train in de categorie Architecture &Technology. Bekijk deze twee en de andere categoriewinnaars in de gallery hieronder.

Beelden CEWE Photo Award vertellen een verhaal

Het thema van de wedstrijd was dit jaar ‘Our world is beautiful’. Na ongeveer anderhalf jaar in een pandemie heeft dat motto een diepere betekenis gekregen. “Dit jaar is het nóg belangrijker om onszelf te herinneren aan de mooie kanten van de wereld”, aldus de organisatie. “De in totaal 606.289 ingezonden foto’s van over de hele wereld laten de diversiteit en schoonheid van onze planeet zien. De verhalen achter veel van deze foto’s hebben de juryleden diepgeraakt.”

Een zevenkoppige jury, voor de tweede keer onder leiding van de beroemde Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand, was verantwoordelijk voor de selectie van de tien categoriewinnaars. Hun selectie vormt de shortlist voor de verkiezing van de CEWE Photo Award 2021. Die zal op 16 september tijdens een gala in Berlijn worden uitgereikt.

CEWE doneert voor elke ingezonden foto 10 eurocent aan de organisatie SOS Kinderdorpen. Het grote aantal ingestuurde foto’s leverde een recordbedrag van 60.628,90 euro op, dat naar een onderwijsproject in Haïti gaat.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in