Time Capsule

Bijna elke Time Capsule van de vijfde generatie heeft harde schijven die het vroeg of laat zullen begeven, zegt een datarecoverybedrijf.

Volgens het Duitse datarecoverybedrijf Datenrettung kunnen gebruikers van een Apple Time Capsule van de vijfde generatie weleens hun data kwijtraken. Het gaat om apparaten die gemaakt zijn van 2014 tot en met 2018. Het bedrijf raadt hen aan om over te stappen op een andere back-upoplossing.

Datenrettung heeft een rapport opgesteld, waarin het beschrijft dat de harde schijven in de Apple-apparaten gevoelig zijn voor storingen. De oorzaak is een materiaal dat Apple gebruikt in de zogenaamde parking ramp. Dit is het onderdeel dat de kop van de lezers huisvest, als deze niet gebruikt worden. De gebrekkige ventilatie in de Time Capsules zou het probleem verergeren.

Datenrettung gaat ervan uit dat het een fout is in het ontwerp van de harddisk Seagate Grenada, die is geïnstalleerd in de Time Capsule (modelnummers ST3000DM001 en ST2000DM001). De parking ramp van deze harde schijf bestaat uit twee materialen en zal vroeg of laat breken in de slecht geventileerde Time Capsule.

Als dat gebeurt, kan dat ernstige gevolgen voor de gehele van de harddisk hebben. Bij inschakeling of ontwaken van de Time Capsule gaat de vervormde schrijf-/leeseenheid uit de parkeerstand. Deze kan vervolgens de dataschijven van de Seagate-harddisk vernietigen omdat hij eroverheen sleept.

Datenrettung zegt dat het deze specifieke breuk heeft gevonden bij “bijna 100 procent” van alle storingen met Time Capsule apparaten van de vijfde generatie. Als het fout gaat, is het weliswaar mogelijk om de gegevens terug te halen, maar dat kost “zeer veel moeite”. Het recoverybedrijf raadt gebruikers van deze Time Capsules dan ook aan om hun gegevens naar een andere schijf te kopiëren. Die zou je dan wel weer in het apparaat kunnen inbouwen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in