Xiaomi

Eerder dit jaar werd al bekend dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een 200MP-sensor die smartphonecamera’s naar een nieuw niveau moet gaan tillen. Het lijkt echter niet Samsung zelf te zijn die als eerste met zo’n telefoon komt, maar Xiaomi.  De informatie komt via Digital Chat Station, een bekende lekker van allerhande exclusieve informatie. Volgens […]

Eerder dit jaar werd al bekend dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een 200MP-sensor die smartphonecamera’s naar een nieuw niveau moet gaan tillen. Het lijkt echter niet Samsung zelf te zijn die als eerste met zo’n telefoon komt, maar Xiaomi. 

De informatie komt via Digital Chat Station, een bekende lekker van allerhande exclusieve informatie. Volgens dit Twitteraccount zou Xiaomi weldra een smartphone uitbrengen met een 192MP-sensor die 16-in-één pixel binning ondersteunt. Pixel binning is het proces waarbij informatie van meerdere pixels wordt samengevoegd om zo een beter beeld te krijgen. In dit geval zou de 192 megapixel zich dus vertalen in een foto van 12MP (192 gedeeld door 16). De sensor zou ook 4 keer zoom mogelijk moeten maken, waar dat nu vaak maar 3 keer is in high-end smartphones. Daarbovenop zou een 4 keer digitale zoom ook geen probleem mogen zijn. Dat is nu uiteraard ook al mogelijk, maar de kwaliteit laat nog veel te vaak te wensen over. 

De telefoon zal waarschijnlijk ook voorzien worden van een nieuwe Snapdragon chipset om de nodige verwerkingskracht te kunnen bieden. Het gaat waarschijnlijk om de Snapdragon 895, wat wil zeggen dat we de telefoon dit jaar waarschijnlijk niet meer zullen zien verschijnen. Enkel de Snapdragon 888 Plus wordt immers nog voor 2022 verwacht. 

Voldoende tijd dus voor de concurrentie om een eigen telefoon te ontwikkelen. Het zou immers logisch zijn dat Samsung de nieuwe sensor ook in hun eigen vlaggenschepen gaat gebruiken. Wordt vervolgd. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in