fotobewerking

Microsoft lijkt OneDrive in de markt te willen zetten als een alternatief voor Google Foto’s met nieuwe fotobewerkingsfuncties zoals snijden en kleur aanpassen.

Microsoft heeft vandaag enkele nieuwe features aangekondigd voor de web- en Android-app van OneDrive. De meest opvallende nieuwigheid is de mogelijkheid om foto’s die je in je cloudruimte bewaart te kunnen bewerken. Wil je nog wijzigingen aanbrengen aan een foto, hoef je dus niet meer per se de foto in een andere fotobewerkingstool op te laden. XDA Developers merkt op dat het wel om zeer basic fotobewerkingsfuncties gaat, zoals je foto bijsnijden of roteren tot 180°. Iets geavanceerder is het kunnen bijstellen van schaduwen, kleurdieptes, helderheid etc. Het is in ieder geval een begin om OneDrive wat fotovriendelijker te maken. Langs de andere kant ook wel gek dat foto’s bewerkennog niet eerder kon.

Om gebruik te kunnen maken van de OneDrive fotobewerkingstools, dien je minstens versie OneDrive 6.30 op je smartphone geïnstalleerd te hebben (Android 6 of nieuwer). Of je kan natuurlijk ook gewoon de webversie gebruiken. Fotobewerking zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn voor particuliere gebruikers, al zal de functie zeker ook worden uitgerold naar zakelijke OneDrive-accounts.

Ondersteuning voor Chromecast

De nieuwe update voor OneDrive gaat verder dan fotobewerkingsfuncties. OneDrive krijgt ook betere ondersteuning voor de Google Chromecast. Dit stelt je in staat om je opgeslagen foto’s rechtstreeks vanuit OneDrive te streamen naar een beeldscherm waarop de Chromecast is aangesloten. Tenslotte biedt OneDrive meer opties om foto’s te ordenen, bijvoorbeeld op basis van bronnen. Op basis van die ordening zal het ook makkelijker zijn om foto’s te filteren.

OneDrive foto Chromecast
Streams foto’s vanuit de cloud naar je televisie. Image Credit: XDA Developers

Een alternatief voor Google Foto’s?

De timing van deze aankondigingen lijkt ons niet helemaal toevallig. Sinds Google Foto’s de gratis onbeperkte opslag afschafte op 1 juni, zijn veel gebruikers aan het rondkijken naar alternatieven. Door meer in te zetten op de opslag van foto’s lijkt Microsoft een kans te zien om OneDrive te positioneren als een alternatief voor Google Foto’s. Daar zal wel iets meer voor nodig zijn dan wat ze nu doen, maar de cloudopslagtool zal nu zeker een interessantere plek worden om je foto’s te bewaren.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in