Profoto Camera

Profoto Camera heeft een slimme modus voor beginnende fotografen en een modus voor professionals die de belichting handmatig willen bepalen.

De huidige generatie topsmartphones is behoorlijk goed in het vastleggen van standaardscenario’s. Maar zodra er flitslicht aan te pas moet komen, worden de mogelijkheden al snel kleiner. Daarom heeft Profoto de app Profoto Camera ontwikkeld. Deze camera-app voor mobiele telefoons communiceert met het volledige assortiment aan Profoto-flitsers. Zo zijn bijvoorbeeld de nieuwe Pro-11 en de mini’s C10 en C10 Plus in de app in te stellen, en kan je er ook direct een beeld mee vastleggen.

Fotografen kunnen daarbij kiezen tussen twee verschillende modi, Smart en Classic. De Smart-modus is bedoeld voor beginners en geeft je twee simpele controlemogelijkheden, het flitscontrast en een warmte-effect. Volgens Profoto is het enkel een kwestie van kiezen wat je welk effect je wilt bereiken, en Profoto Camera regelt de juiste instellingen. Je hoeft je dus niet druk te maken over de sluitertijd, ISO-waarde, flitssterkte, kleurtemperatuur of witbalans. De Smart-modus gebruikt daarvoor een door Profoto ontwikkeld flitsalgoritme.

Alles zelf regelen met Profoto Camera

De klassieke modus geeft je totale handmatige controle over je camera- en flitsinstellingen. Het is gericht op fotografen die al veel ervaring met flitsen en camera-instellingen hebben. Zij kunnen de belichting voor hun ultieme smartphonefoto dan ook geheel zelf inregelen. Zodra alle settings zijn ingesteld, worden de gegevens via Air-X TTL technologie van Profoto naar de flitsers gestuurd. Daarbij ondersteunt de app meerdere afzonderlijke flitsers, maar je kunt deze ook in een groep aansturen.

Advertentie

Profoto Camera laat je ook fotograferen in het Profoto RAW-formaat. Daarmee produceert de app bestanden die vijf tot acht keer meer informatie bevatten dan JPEG’s. Dat zorgt voor een hogere kwaliteit, meer details en meer bewerkingsmogelijkheden voor je beelden.

De Profoto Camera-app is nu verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in