NX Field

Met NX Field bedien je de meerdere professionele camera's van Nikon op afstand. De bestanden verschijnen automatisch op een FTP-server.

Nikon introduceert vandaag NX Field, een nieuw systeem om vanop afstand opnames te maken. Met de toepassing kunnen fotografen meerdere digitale camera’s van Nikon koppelen, om ze te bedienen en er de instellingen van aan te passen. De beelden die met een van de camera’s zijn gemaakt, uploadt NX Field automatisch naar een FTP-server. Het systeem is naar verwachting op 17 juni beschikbaar.

NX Field is onderdeel van NPS (Nikon Professional Services). Met deze organisatie biedt Nikon ondersteuning en services aan aan professionele fotografen over de hele wereld. Het systeem is bij introductie compatibel met de spiegelreflexen D6 en D5 en de systeemcamera’s Z9 en  Z7 II. Op een later tijdstip volgt ook de ondersteuning voor de Z6 II.

Bij NX Field is er één hoofdcamera, waaraan meerdere ondersteunende camera’s kunnen worden verbonden. Op de hoofdcamera bedien je dan tegelijkertijd de ontspanknoppen van de camera’s op afstand. De camera’s verbind je met een LAN-kabel of via draadloos via wifi.

App voor NX Field

Er is ook een app voor het systeem. Als je deze hebt gedownload, kun je de ontspanknop op camera’s op afstand bedienen vanaf een smartphone of tablet. In de app kan je eenvoudig taken op afstand uitvoeren, zoals de live-opnamen door de lens beoordelen en camera-instellingen wijzigen. Ook kan je de geüploade beelden bekijken. NX Field ondersteunt opnamen op afstand via 5G of internet, en kan dus ook onderweg worden gebruikt. Je kan een aangesloten camera dus zelfs bedienen als je in een ander land bent.

Omdat je de camera’s kan plaatsen waar je wilt, en ze bedienen op afstand, beidt NX Field nieuwe mogelijkheden om beslissende momenten te registeren. Ook worden bijvoorbeeld uitdagende perspectieven mogelijk die je als sportjournalist voorheen kan maken, zoals aan de finish van een 100meterrace.

Om NX Field te gebruiken, moet je (tegen betaling) de speciale camerafirmware installeren en de app downloaden. Kijk op de NPS-website voor meer informatie over de installatie.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in