Environmental Photographer of the Year

Nikon werkt samen met de milieuorganisaties CIWEM en WaterBear om de wedstrijd Environmental Photographer of the Year te organiseren. Daarvoor kan je nu je foto’s inzenden, waarna je kans maakt op eersteklas fotogear van Nikon, bestaande uit Z7 II en drie lenzen voor het Z-systeem. De wedstrijd viert dit jaar zijn 14e verjaardag en laat […]

Nikon werkt samen met de milieuorganisaties CIWEM en WaterBear om de wedstrijd Environmental Photographer of the Year te organiseren. Daarvoor kan je nu je foto’s inzenden, waarna je kans maakt op eersteklas fotogear van Nikon, bestaande uit Z7 II en drie lenzen voor het Z-systeem.

De wedstrijd viert dit jaar zijn 14e verjaardag en laat al jaren het beste zien op het gebied van milieufotografie. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn de impact die mensen op onze planeet hebben en mensen die tot duurzaam leven inspireren. Environmental Photographer of the Year biedt zo een internationaal platform om mensen bewust te maken van de milieuproblemen waardoor onze planeet in gevaar komt.

Voor de fotowedstrijd hoef je geen professionele fotograaf te zijn. De organisatie moedigt zowel amateurfotografen als professionals aan om beelden in te sturen. De foto’s moeten natuurlijk wel weerklank vinden in het thema en tot nadenken aanzetten om kans te maken op een onderscheiding, een geldprijs of het schitterende prijzenpakket. Nikon Europe heeft daarvoor een kit samengesteld dat bestaat uit één Nikon Z7 II-camerabody, een Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S, een Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S en een Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S. De deelname is gratis en er zijn acht categorieën. De hoofdprijswinnaar mag zich Environmental Photographer of the Year 2021 noemen.

Environmental Photographer of the Year winnaars gaan op tournee

De winnende foto’s gaan deel uitmaken van een exclusieve tentoonstelling op de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in november 2021 (COP26). De tentoonstelling Photographer of the Year 2021 maakt ook een internationale tournee met de sponsoren Nikon Europe, CIWEM en WaterBear.

Volgens Julian Harvie, hoofd Marketing voor Nikon Northern Europe, past de samenwerking perfect bij de missie van Nikon. “In de handen van de beste fotografen ter wereld heeft Nikon veel van de belangrijkste verhalen die de afgelopen eeuw zijn verteld van dichtbij meegemaakt (zie bijvoorbeeld ons interview met Fred Buyle, red.). Fotografen en videografen in staat stellen die bepalende momenten te ontdekken, hun creatieve visie te realiseren en het onuitsprekelijke te verhelderen staat al sinds lange tijd centraal bij de doelstellingen van ons merk. Klimaatverandering en de bescherming van ons milieu zijn onderwerpen die tot de belangrijkste verhalen van deze tijd behoren. We zijn zeer verheugd dat we deze fantastische onderscheiding kunnen ondersteunen. Daarmee bevestigen we opnieuw dat fotografie de kracht heeft om de wereld te veranderen.”

Voor meer informatie en deelname aan de wedstrijd Environmental Photographer of the Year ga je naar de website van de fotowedstrijd. De inzendtermijn sluit op 31 juli 2021, tijdens de COP26 in november van dit jaar maakt de organisatie de winnaars bekend.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in