Smooth-Q3

De 3-assige gimbal Zhiyun Smooth-Q3 moet het maken van video's voor TikTok, vlogs en social media een stuk makkelijker maken.

De Zhiyun Smooth-Q3 moet het makkelijk maken om met je smartphone stabiele en professioneel ogende video’s te produceren. Daarvoor biedt de gimbal onder meer stabilisatie over drie assen, 180° draaibaar licht en zeventien voorgeprogrammeerde sjablonen. Ook heeft de producent de bediening verbeterd dankzij een andere knoppenindeling en ontwerp.

Uniek aan de gimbal is dat deze beschikt over een geïntegreerd invullicht met een kleurtemperatuur van 4300K. Je kan de helderheid van dit licht instellen op drie niveaus. Bovendien beschikt de Smooth-Q3 over een touch-knop waarmee je met één beweging het invullicht 180° kan draaien. Zo kan je dus zorgen voor een juiste belichting voor zowel de selfiecamera als de gewone camera.

De gimbal is gemakkelijker in te klappen en lichter dan zijn voorganger Smooth-Q2. Zijn afmetingen zijn 180 x 136 x 40 mm bij een gewicht van 340 gram. Het maximaal draagvermogen van de gimbal is daarentegen weer hoger dan dat van zijn voorganger. De Smooth-Q3 kan namelijk telefoons van maximaal 280 gram aan.

Smooth-Q3

Zhiyun Smooth-Q3 is gebruikersvriendelijker

De ZY Cami app biedt Smooth-Q3 gebruikers nu meer manieren om interessante content voor bijvoorbeeld TickTock of Instagram te maken. Zo heeft de app zeventien ingebouwde SmartMode-templates, waardoor het maken en bewerken van video’s die regelmatig terugkeren veel sneller gaat. Ook bevat de app een editor, waarmee gebruikers video’s kunnen opleuken met op maat gemaakte templates. Hiermee kunnen ze er ook een reeks aan muziek, speciale effecten en filters aan toevoegen.

Daarnaast moeten een aantal nieuwe functies zorgen voor een betere gebruikerservaring met de gimbal. De Zhiyun Smooth-Q3 beschikt in dit kader onder meer over gebarenbesturing, functies om onderwerpen te volgen, een dolly-zoomfunctie. Ook de nieuwe intuïtieve knoppenindeling moet voor een soepelere bediening zorgen. Door bijvoorbeeld drie keer op de knop te drukken, kun je eenvoudig schakelen tussen de portret- en landschapsmodus.

De Zhiyun Smooth-Q3 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De standaard Smooth-Q3 inclusief statief schaf je voor net geen 90 euro aan. Er is ook een Combo-versie, waarbij je voor een meerprijs van 20 euro naast het statief een opbergtas, een polsriempje en een Zhiyun VIP card krijgt. Die laatste geeft je toegang tot extra mogelijkheden van de Smooth-Q3.

Smooth-Q3
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in