Photoshop Tools


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In de huidige editie van Shoot magazine, nummer 87, vertelt Glyn Dewis wat je als fotograaf zoal met de laagmaskers van Photoshop kan doen. In het artikel laat hij zien dat laagmaskers je veel tijd en moeite kunnen besparen tijdens non-destructieve bewerkingen. Ze maken het immers mogelijk fouten snel en eenvoudig te corrigeren zonder dat je helemaal vanaf het begin dingen opnieuw moet doen. Glyn vertelt onder meer wat laagmaskers zijn en toont situaties waarin je ze kan ou gebruiken.

De tips uit het artikel in Shoot zijn ook gepubliceerd in het boek Photoshop Tools voor fotografen van de Britse fotograaf. Hierin focust hij op drie hoofdfuncties van het programma: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. Hij legt niet alleen het ‘wat’ maar ook het ‘waarom’ achter laagmaskers, penselen en overvloeimodi uit. Daarom ben je in staat om verder te gaan dan elk afzonderlijk voorbeeld en die allesoverheersende vraag te stellen: ‘Wat zou er gebeuren als ik deze techniek op die andere afbeelding zou gebruiken?’ Het boek is speciaal geschreven voor fotografen met weinig kennis van Photoshop.

Tip! Photoshop Tools voor fotografen is tot en met 30 juni 2021 met 5 euro korting verkrijgbaar via de boekhandel en online winkels in België waaronder Standaard Boekhandel.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in