Ninja V +


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Atomos komt met twee nieuwe Ninja-apparaten en een upgrade voor de huidige V-versie. Voor een prijs van 99 dollar kan je aan die laatste monitor/recorder ondersteuning voor de H.265-codec toevoegen. Deze upgrade zal in mei beschikbaar komen. Daarnaast heeft het bedrijf opvolgers van de Ninja V aangekondigd, in de vorm van de Ninja V + en de Ninja Stream.

De V + komt drie jaar na de lancering van de originele Ninja V en heeft ongeveer dezelfde vormfactor. Zo heeft ook de +-versie een 5inch-display met 1000 nit en draait het op Atomos’ eigen besturingssysteem. Het apparaat heeft wel een andere chipset, zodat hij in staat is om video in de hoogst mogelijke kwaliteit op te nemen. De V + zal standaard de 10-bits HEVC-codec bevatten, een betaalde upgrade zoals bij de Ninja V is dus niet nodig.

Ninja V + legt 8K-opnames vast

De V + zal dezelfde dertig camera’s ondersteunen als de eerste V. Daarbovenop komt de mogelijkheid om continu te filmen in 8K tegen 30p en in 4K met maximaal 120 frames per seconde. De bestanden kunnen worden opgeslagen in Apple’s ProRes RAW-formaat. Volgens het persbericht is 8K/30p in ProRes (voorlopig) enkel mogelijk met de EOS R5 van Canon en 4K/120p in ProRes enkel met de Z Cam E2 en E2- M4, en dan alleen over HDMI. Atomos staat er echter om bekend om tijdens de levensfase van een product gestaag ondersteuning voor meer camera’s toe te voegen.

De Atomos Ninja V + moet dit jaar beschikbaar komen voor een prijs van 1499 dollar. Er komt ook een Pro Kit met accessoires zoals de AtomX SDI-adapter, die 1.699 dollar gaat kosten.

Ook de Atomos Ninja Stream is een monitor/recorder met een display van 5 inch. Het apparaat kan videofeeds van maximaal 4K/60p dankzij ingebouwde wifi- en ethernetmodules delen met de hele wereld. De videofeeds kunnen lokaal op een set worden gedeeld via wifi of een bekabelde 1GB-ethternetverbinding. Dat kan tot op een afstand van 300 meter. Voor de Ninja Stream heeft Atomos nog geen releasedatum of prijs bekendgemaakt.

Ninja V +
Een overzicht van de mogelijkheden van de huidige en komende Ninja-apparaten van Atomos.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in