Shoot 87

In de nieuwe Shoot 87 lees je onder meer over verschillende soorten licht en hoe je macro-onderwerpen in je tuin vastlegt.

Voor leuke macro-onderwerpen zijn de meeste tuinen prima geschikt. Je hoeft echt geen grote tuin boordevol planten te hebben om leuke en fotogenieke insecten aan te trekken, een paar borders of grote plantenbakken met wat planten zijn al voldoende. Zo hoef je echt niet ver van huis voor leuke modellen voor je macrofotografie. Je opent simpelweg de achterdeur en een hele miniwereld met  modellen ligt aan je voeten.

Zonder licht geen foto. Meer nog dan de invloed van je camera, je onderwerp, compositie of nabewerking is licht de grootste beïnvloedende factor in de fotografie. Shoot steekt zijn licht op bij Jo Haegeman, die ons vertelt over de verschillende lichtsoorten die er zijn en hoe je deze optimaal inzet.  

Shoot 87 koop je in de krantenwinkel of in onze webshop.

Advertentie

Verder in Shoot 87

Beelden die troosten

De projecten van de Antwerpse fotograaf Ans Brys zijn doordrenkt van een ziel en engagement.

Structuur in de natuur

Als je de toeschouwer echt wilt verrassen, zal je verder moeten gaan dan de perfecte technische plaat. Patronen en abstractie bieden soms uitkomst.

Het juiste perspectief

Door bewust om te gaan met het perspectief kan je meer met je beelden vertellen. Zo doe je dat het effectiefst.

Laagmaskers voor fotografen

De laagmaskers van Photoshop bieden fotografen ongekende mogelijkheden. Glyn Dewis toont je de basis.

Fotografisch paradijs Oeganda

Het land wordt met zijn enorme natuurlijke rijkdom terecht de parel van Afrika genoemd.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in