Canon Redline Challenge

Houd je wel van een uitdaging? En wil je ook nog kans maken op de allernieuwste fotogear? Doe dan mee met de Canon Redline Challenge. Met deze competitie wil Canon ambitieuze hobbyfotografen uitdagen hun skills te vergroten, hun creativiteit te tonen en hun technische kennis te testen. De challenge staat onder leiding van vlogger en […]

Houd je wel van een uitdaging? En wil je ook nog kans maken op de allernieuwste fotogear? Doe dan mee met de Canon Redline Challenge. Met deze competitie wil Canon ambitieuze hobbyfotografen uitdagen hun skills te vergroten, hun creativiteit te tonen en hun technische kennis te testen.

De challenge staat onder leiding van vlogger en fotograaf Kai Wong. Samen met hem helpen verschillende Canon Ambassadors de deelnemers op weg door middel van tips en tricks. Het eerste thema van de Redline Challenge is Light in the Dark en behandelt het fotograferen bij weinig omgevingslicht en de relatie tussen licht en schaduw, contrast en kleur.

Deelnemers maken kans op een Canon-kit ter waarde van meer dan 14.000 euro én een mentorsessie met een topfotograaf. Het uitgebreide pakket is geschikt voor alle vormen van fotografie en het printen van beelden. Je maakt namelijk kans om de indrukwekkende EOS R5 met drie 3 RF-zoomlenzen (15-35mm, 24-70mm en 70-200mm, allemaal met grootste opening f/2.8), de grootformaatprinter PROGRAF PRO-1000 en de Speedlite EL-1.

De winnaar krijgt bovendien een unieke fotografie-mentorsessie met Lorenz Holder om alles uit de gloednieuwe apparatuur te halen. Holder is meervoudig winnaar van de Red Bull Illume en staat bekend om zijn frisse, dramatische stijl.  Vanwege zijn vermogen om het onverwachte zelfs onder extreme omstandigheden vast te leggen, is hij de aangewezen persoon om op te treden als jurylid en mentor.

Meedoen aan de Canon Redline Challenge?

Is je interesse gewekt? Je kan tot en met 31 mei 2021 23u59 foto’s inzenden. De deelname is gratis en je foto’s hoeven niet met Canon-camera’s gemaakt te zijn. De competitie kent drie beoordelingsronden door een onafhankelijk panel van deskundigen. Canon publiceert in juni een shortlist met 10 finalisten op haar website. Op 27 juni maakt het bedrijf daar bekend wie de winnaar is.

De jury zal de voor de Light in the Dark Redline Challenge ingezonden foto’s onder meer aan de hand van deze criteria beoordelen:

  • Aansluiting bij het thema Light in the Dark – Hoe is de altijd intrigerende relatie tussen licht en schaduw, contrast en kleur vastgelegd?
  • Creativiteit – Is de inzending fris en origineel?
  • Impact – Welke emoties of reacties worden opgeroepen door de inzending? Is de inzending vermakelijk, emotioneel en/of zet het aan tot nadenken?
  • Technische vaardigheid – Is de foto gemaakt op een manier waaruit begrip blijkt van de mogelijkheden van de camera en van het onderwerp?

Je kan de challenge volgen op social media via #RedlineChallenge. Bekijk alle voorwaarden en meer informatie over de Canon Redline Challenge via de speciale website van de wedstrijd.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in