canon

Nieuwe firmware voor de Canon EOS R5 en EOS-1D X Mark III brengt meer opties voor video en een soepelere workflow.

Canon heeft nieuwe firmware beschikbaar gemaakt voor één systeemcamera en één spiegelreflex voor professionals. De firmware-updates zijn ontwikkeld op basis van feedback van gebruikers en bieden meer foto- en videomogelijkheden voor de EOS R5 en EOS-1D X Mark III. Voor de EOS R5 gaat het om firmwareversie 1.3, voor de EOS-1D X Mark III is het nieuwe firmwarenummer 1.4. De nieuwe software stroomlijnt de workflows van de camera’s en biedt meer opties voor creatieve vrijheid.

De EOS R5 profiteert van een aantal upgrades, waaronder filmen in full-HD met een framerate van 120p. Ook krijgen eigenaren meer mogelijkheden om de camera zelf aan te passen. Gebruikers kunnen nu gepersonaliseerde en favoriete camera-instellingen opslaan op een geheugenkaart. Ze kunnen die naar een andere camera kopiëren of gebruiken wanneer de instellingen zijn aangepast. Eigenaren kunnen nu ook de LCD-monitor uitschakelen tijdens het fotograferen en alleen voor weergave gebruiken. Dat zorgt voor een vergelijkbare bediening als een dslr. Voor de EOS R5 biedt de firmware fulltime handmatige ondersteuning voor RF-lenzen, waardoor fotografen de focus van RF-lenzen handmatig kunnen negeren in de Servo AF-modus.

Op de EOS R5 kunnen fotografen foto’s beveiligen en snel delen met de nieuwe functie Protect Image Transfer. Daarmee kunnen ze beveiligde beelden vergrendelen, zodat niemand ze per ongeluk kan verwijderen. Het protocol zorgt er ook voor dat de beelden via FTP kunnen worden overgedragen. Bij de EOS-1D X Mark III en EOS R5 kunnen professionals nu de FTP-overdrachtsstatus op het scherm zien en duidelijk zien hoe lang het duurt om foto’s over te zetten.

Verbeterde videofunctie Canon-camera’s

Deze firmwareversies maken ook RAW-films met lage bitsnelheid mogelijk op de twee camera’s. Omdat dat de RAW-videobestanden kleiner maakt, kun je ze ook sneller verzenden. De update voor de EOS R5 biedt ook verbeterde videomogelijkheden met de toevoeging van Canon Log 3. Deze gammacurve wordt ook door alle Cinema EOS-camera’s van Canon gebruikt, en zorgt voor een groter dynamisch bereik, betere kleurbewerkingsmogelijkheden en een eenvoudiger bestandsbeheer. Voor nog meer flexibiliteit bij het filmen op alle camera’s, ontgrendelt deze firmware een IPB-filmoptie met een lagere bitsnelheid, waardoor kleine, gemakkelijk te delen videobestanden worden gemaakt.

De firmware-updates kan je downloaden vanaf de volgende pagina’s: EOS R5 en EOS-1D X Mark III.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in