iMac Pro

De iMac Pro uit 2017 wordt uitgefaseerd door Apple. Er komt dit jaar waarschijnlijk een nieuw model met de eigen silliconchip aan boord.

Volgens nieuwe aanwijzingen gaat Apple de meest recente iMac Pro uitfaseren. Momenteel kan je de professionele all-in-one van Apple nog wel aankopen, maar het bedrijf laat weten dat het toestel beschikbaar is zolang de voorraad strekt. De bedoeling is dat geïnteresseerden in een extra krachtige iMac, beter de nieuwe iMac uit 2020 aanschaffen omdat die meer of evenveel te bieden heeft.

iMac Pro

Verschillende websites leren ons dat de iMac Pro in bepaalde scores en tests wel nog steeds krachtiger is dan de meest recente iMac, maar dat heeft te maken met de extra cores die de Pro natuurlijk aan boord heeft. Verder geeft de iPhonebouwer ook aan dat geïnteresseerden een Mac Pro kunnen kopen, maar dan heb je nog geen display. De kracht van de iMac Pro zat ‘m voor velen net in het feit dat het om een all-in-one ging.

Toch vermoeden we dat Apple het model niet volledig opzij gaat zetten. De kans is groot dat het om een tijdelijke maatregel gaat tot een nieuw model kan gelanceerd worden. Eerder dit jaar en vorig jaar werd al snel duidelijk dat het de bedoeling is om 2021 nog een splinternieuw iMac-model uit te brengen. Daarbij zou het display groter moeten worden en het design meer in lijn gebracht worden met de huidige Macbook, iPad Pro en iPhone. Bovendien zal de iPhonebouwer zijn nieuwe iMac-modellen waarschijnlijk voorzien van de eigen silliconchips die je vandaag al in de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro kan terugvinden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in